Băileştiul are finanţare pentru Planul Integrat de Dezvoltare – video

m pistritu bogheanu Băileştiul are finanţare pentru Planul Integrat de Dezvoltare   video poze

Primarul Costel Pistriţu a semnat contractele de finanţare pentru trei proiecte cu finanţare europeană: asfalt, parc reabilitat şi supraveghere video în patria lui Nea Mărin.

Contractele, cu o valoare de peste 10 milioane de euro, au fost semnate la sediul primăriei Craiova, în prezenţa celor doi viceprimari şi a prefectului de Dolj, Eugen Georgescu, participanţii lăudându-l pe Pistriţu pentru succesul proiectelor depuse “în ultima jumătate de oră”.  Este de altfel primul caz în care autorităţile locale semnează cu ADR toate contractele de finanţare pentru proiectele cuprinse în PIDU.

Cele trei proiecte, al caror beneficiar este Primaria Municipiului Bailesti sunt:

  • Modernizarea strazilor, trotuarelor si infiintarea de parcari auto in Municipiul Bailesti in valoare totala 9.098.343,38 euro, din care 7.206.858,2,4 euro reprezinta finantarea nerambursabila.

Proiectul contribuie la dezvoltarea infrastructurii urbane in orasul Bailesti prin reabilitarea si modernizarea infrastructurii stradale, a carosabilul, a trotuarelelor  si a  aleilor pietonale.

  • Modernizare si extindere parcul Tineretului in  municipiul Bailesti are o valoare totala de 1.027.345,76 euro, din care 813.761,13 euro repezinta finantarea nerambursabila.

Proiectul are ca scop sa ofere cetatenilor Municipiului Bailesti un ambient  placut, civilizat, modern, cu un design ce se va incadra in arhitectura locala, oaze de natura si de relaxare pentru toti cetatenii  municipiului.

  • Sistem de supraveghere  urban in municipiul Bailesti are o valoare totala de 308.234,22 euro din care 233.927,20 euro reprezinta fiantarea nerambursabila.

Acest proiect  isi presupune instituirea unui sistem de supravagehre compus de 42 de camere care va conduce la asigurarea sigurantei si securitatii in spatiile publice din oras

Mai jos, prezentarea pe larg a celor trei proiecte

prezentare