Badea (PNL), despre „tainul” cerut candidaților la CLM: Un fleac, m-au decupat! Cu rea intenție!

badea marinica voicu sirop Badea (PNL), despre „tainul” cerut candidaților la CLM: Un fleac, m au decupat! Cu rea intenție! poze

După ce o înregistrare în care le cerea pretendenților la CLM din rândul liberalilor o contribuție „de departajare” de 500 de lei au ajuns în presă, președintele PNL Craiova a emis un comunicat de presă pe această temă.

„Cu privire la anumite articole apărute pe unele site-uri locale președintele filialei municipale Craiova a Partidului Național Liberal Pavel Badea face următoarele precizări:

Activitatea oricărui partid politc se desfășoară pe bază de voluntariat iar finanțarea pe bază de cotizații și donații (in principal), așa cum este prevăzut de lege.

Înregistrarea în cauză este un decupaj făcut cu rea intenție dintr-o ședință internă, a Biroului Politic Municipal, unde se purtau discuții legate de organizare și planificare internă. S-a decupat decât o mică parte a discuției în care evidențiez responsabilitățile financiare ale oricărui membru care dorește să contribuie la bugetul partidului și care dorește să-și susțină financiar propria candidatură.

Aceste contribuții s-au făcut în mod legal și conform cu statutul PNL, sumele se regăsesc în documentele contabile ale partidului.

Spre deosebire de competitorii noștri politici direcți, noi, liberalii, venim cu bani de acasă, câștigați prin muncă cinstită. Partidul Național Liberal și candidaturile liberalilor sunt susținute financiar de către membri și candidați, nu prin finanțări obscure care ocolesc sau nu respectă legea.

Aveți mai jos extrase din Legea finanțării partidelor politice și din statutul PNL.

 

Legea nr. 113/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale

 

Art. 3.

(1) Sursele de finanţare a activităţii unui partid politic sunt:

a) cotizaţii ale membrilor de partid;

b) donaţii, legate şi alte liberalităţi;

c) venituri provenite din activităţi proprii, conform art. 12;

d) subvenţii de la bugetul de stat;

 

(2) Donaţiile primite de la o persoană fizică într-un an pot fi de până la 200 de salarii de bază minime brute pe ţară, la valoarea existentă la data de 1 ianuarie a anului respectiv.

 

Statutul Partidului Național Liberal

 

XVI PATRIMONIUL ŞI VENITURILE PARTIDULUI

Art. 137

Sursele de finanţare ale PNL provin din:

a) cotizaţiile membrilor partidului;

b) donaţii şi legate;

c) venituri provenite din activităţi proprii;

d) subvenţii de la bugetul de stat;

e) alte surse, potrivit legii.

 

Art. 140

Donaţiile reprezintă sume de bani sau bunuri şi servicii primite de la persoane fizice sau juridice, cu respectarea prevederilor legale.”

 

 

                                                               Pavel Badea, președinte PNL Craiova