Autobuzele electrice revin: mai încet, mai puţine şi mai scumpe

autobuz rat 1 Autobuzele electrice revin: mai încet, mai puţine şi mai scumpe poze
Licitaţia pentru vehicule electrice a Primăriei Craiova revine în actualitate, dar calendarul achiziţiei şi reţeta financiară s-au schimbat

Procedura demarată de primărie a ieşit din „hibernare”. Numai pe jumătate şi la un cost triplu pentru bugetul local decât se credea iniţial. Edilii au repus în licitaţie unul singur din cele două loturi scoase în primă fază la licitaţie. În plus, cele 16 autobuze electrice de mare capacitate vor costa vistieria locală de câteva zeci de ori mai mult.

Procedura de achiziţie a 46 autobuze electrice noi de călători, 46 staţii de încărcare lentă şi 11 staţii de încărcare rapidă a fost lansată de Primăria Craiova în vara acestui an, în luna iulie. În luna septembrie însă, a fost suspendată până în data de 10 octombrie, la iniţiativa autorităţii contractante, până ce consiliul local aproba documentaţia modificată în ceea ce priveşte finanţarea proiectului. Cu o zi înainte de împlinirea termenului, în sistemul electronic de achiziţii publice a fost postat anunţul de reluare a licitaţiei, la pachet cu o nouă amânare a termenelor pentru depunerea, respectiv deschiderea ofertelor. „Ca urmare a revenirii din starea de suspendare şi pentru ca potenţialii ofertanţi să beneficieze de un interval de timp adecvat şi suficient pentru elaborarea ofertelor, complete şi corecte din punct de vedere financiar şi tehnic, se prelungeşte perioada de elaborare a ofertelor, asttfel: -decalarea termenului limită pentru primirea ofertelor din data de 16.09.2019 ora 15:00 în data de 31.10.2019 ora 15:00; – decalarea perioadei minime pe parcursul căreia ofertantul trebuie să îşi menţină oferta din data de 16.03.2020 în data de 30.04.2020; – decalarea condiţiilor de deschidere a ofertelor din data de 16.09.2019, ora 15:00 în data de 31.10.2019, ora 15:00”, se arată în anunţul postat de edili.

Licitaţia se reia pe jumătate