Austeritate, venim! Culmea economiei bugetare la RAT – cu 0, 67 euro mai ieftin după 5 luni de licitaţie

m ridicari Austeritate, venim! Culmea economiei bugetare la RAT   cu 0, 67 euro mai ieftin după 5 luni de licitaţie  poze

Culmea economiei bugetare la regia de transport public 67 de eurocenţi economisiţi la suta de mii de euro

RAT a dat lovitura pe piaţa achiziţiilor publice: a organizat o licitaţie de cinci luni prin care a economisit aproape un euro. Regia din subordinea consiliului local a reuşit performanţa la cumpărarea a două autospeciale necesare pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar de pe străzile Craiovei. Unica ofertă primită şi ţinută la dospit din noiembrie 2009  e cu doar 67 de eurocenţi mai mică decât valoarea estimată de regie la data publicării anunţului de participare.

RAT Craiova a demarat procedura de achiziţie publică în data de 18 noiembrie 2009, când a anunţat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice că scoate la licitaţie un contract pentru furnizarea a două auto-speciale pentru nevoile echipelor care patrulează prin oraş pentru a ridica vehiculele parcate neregulamentar. Licitaţia s-a încheiat, iar regia urmează să-şi primească maşinile în scurt timp, după cum spune directorul interimar al RAT Craiova, Năstase Şutru. “Licitaţia s-a finalizat, iar cele două autospeciale ne vor fi livrate de firma câştigătoar eîn perioada următoare. Nu ştiu preţul exact, dar este sub 100.000 de euro, oricum sub suma estimată iniţial de noi”, a declarat Şutru.
Interesant este cu cât a coborât valoarea contractului adjudecat prin licitaţie faţă de valoarea estimată de RAT la demararea procedurii de achiziţie publică. Răspunsul poate fi aflat simplu pe SEAP: diferenţa dintre valoarea estimată de regie (96650 de euro) şi suma la care  a fost adjudecată  licitaţia (96649,33 euro) este de fix 0,67  euro. Adică mai puţin decât costul unui litru de carburant penrtru autospecialele achiziţionate de RAT. Potrivit anunţului de atribuire publicat de RAT a fost primită o singură ofertă, contractul de furnizare fiind adjudecat de către S.C.CEFIN ( ROMANIA ) S.R.L, care este liderul de asociaţie în cadrul ofertei comune cu S.C. NBG LEASING IFN S.A. Autospecialele sunt achiziţionate prin leasing financiar cu posibilitate de cumpărare.