Au reînceput lucrările la Centrul Brâncuși

IMG 20180131 145051 Au reînceput lucrările la Centrul Brâncuși poze

Noii constructori italieni contractați de CJ Dolj au demarat lucrările la „Centrul International Constantin Brâncusi – Centru Turistic Interactiv”, obiectiv ce urmează a fi edificat în curtea Muzeului de Artă din Craiova.

Primii munctiori au putut fi reperați ieri în șantier, unde și-au  făcut apariția și câteva utilaje.

IMG 20180201 121627 Au reînceput lucrările la Centrul Brâncuși poze

„Într-adevăr s-au reluat lucrările la Centrul Brâncuși. A fost atribuit contractul unui nou consorțiu de firme, care s a apucat de treabă și sperăm să nu mai fie sincope în derularea contractului, cum s-a întâmplat în trecut, iar lucrarea să fie gata în termen, până la sfârșitul acestui an”, a declarat vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile.
IMG 20180201 122425 Au reînceput lucrările la Centrul Brâncuși poze

Licitația organizată de CJ Dolj a fost adjudecată la mijlocul lunii decembrie a anului trecut de firma italiană MANELLI IMPRESA SRL din Bari, valoarea contractului fiind stabilită la 19.449.897 de RON, fără TVA.

Este al doilea contract de execuție pentru centrul Brâncuși. CJ Dolj a reziliat anul trecut contractul inițial, semnat tot cu o firmă italiană, după ce aceasta realizase un procent infim din lucrări, bifând în schimb o întârziere de mai bine de un an. Autoritățile au ratat din această cauză și șansa finanțării europene pentru proiect.