Asociația Vasiliada: Trans-FORMARE în mediul rural

Centrul Multifunctional din Lipovu Asociația Vasiliada: Trans FORMARE  în mediul rural poze

 

Asociația Vasiliada a demarat în cadrul proiectului social “Trans-FORMARE pentru o viaţă mai bună în mediul rural” lucrarile de reabilitare a Centrului Multifuncțional de sprijin și asistență pentru servicii integrate din comuna Lipovu, județul Dolj.

Centrul va raspunde nevoilor privind reintegrarea pe piața forței de muncă a persoanelor inactive din localitățile: Radovan, Cerăt, Giurgița, Urzicuța, Afumați, Siliștea Crucii, Cioroiași, Perișor, Vârvoru de Jos și Calopăr.

Persoanele selectate și înscrise în cadrul proiectului social vor beneficia de informare și consiliere în vederea angajării, de orientare profesională și mediere pe piața muncii. De asemenea, Centrul Multifuncțional din Lipovu va oferi servicii educaționale copiilor ai caror părinți se află în cautarea unui loc de muncă sau care participă la cursuri de calificare/recalificare profesională.

În cadrul aceluiași proiect, Asociația Vasiliada va deschide un centru similar în localitatea Bâlteni, județul Gorj, unde va fi oferit sprijin persoanelor din următoarele localitați: Plopșoru, Urdari, Negomir, Fărcășești.

Proiectul „Trans-FORMARE pentru o viaţă mai bună în mediul rural“ este implementat de Asociația Vasiliada în parteneriat cu Asociatia „Mereu pentru Europa“ şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013,  Axa prioritară 5, Domeniul Major de Interventie 5.2 – Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale, în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi dezvoltarea forţei de muncă.