Asociaţia Vasiliada, premiată pentru proiectul “Tineri pentru Comunitate”

vasiliada Asociaţia Vasiliada, premiată pentru proiectul “Tineri pentru Comunitate” poze

Hotelul Europeca din Craiova a găzduit astăzi, începând cu ora 10.00, festivitatea de premiere a organizaţiilor neguvernamentale înscrise în programul de responsabilitate socială „Heineken pentru Comunităţi”. Una dintre cele două organizaţii premiate a fost Asociaţia Vasiliada, a Mitropoliei Olteniei, care a fost înscrisă în acest program cu proiectul „Tineri pentru Comunitate”.

Programul „Heineken pentru Comunităţi”, derulat în parteneriat cu Asociaţia „CSR Nest”, a cuprins un număr de 13 proiecte depuse de 12 organizaţii neguvernamentale cu sediul în municipiul Craiova.Cele două proiecte premiate vor primi câte o finanţare în valoare de 50 000 RON fiecare, pentru implementarea proiectelor în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2012. Pentru a asigura imparţialitatea şi transparenţa procesului de evaluare a proiectelor propuse, câştigătorii au fost desemnaţi de către un juriu independent de finanţatorul programului, format din evaluatori cu o experienţă de peste cinci ani in evaluarea de proiecte.

În cadrul festivităţii de decernare a premiilor, preotul Adrian Stănulică, preşedintele Asociaţiei Vasiliada, a prezentat principalele obiective ale proiectului premiat, „Tineri pentru Comunitate”. „Proiectul urmăreşte stimularea implicării tinerilor în viaţa socială prin dezvoltarea abilităţilor necesare identificării şi soluţionării unor probleme cu care se confruntă comunitatea. La final noi vom selecta un grup de 14 tineri care doresc să se implice în activităţi sociale sau de dezvoltare a comunităţii, pe care îi vom instrui în cadrul unui program intensiv de formare ce include patru direcţii: lucru în echipă, voluntariat, management de proiect şi comunicare”, a precizat părintele Stănulică. Preşedintele Asociaţiei Vasiliada a adăugat că cei 14 tineri vor fi sprijiniţi să înfiinţeze o nouă organizaţie neguvernamentală, pentru a putea pune în practică proiectele pe care le gândesc. „Dorim aşadar să constituim un grup de tineri care să fie ca un «magnet», pentru a atrage şi alţi tineri în programe de responsabilitate socială. Asociaţia Vasiliada urmăreşte astfel nu numai să acţioneze pentru ajutorarea persoanelor aflate în nevoie, ci să atragă şi alte persoane pe care să le implice, să le înveţe să ajute la rândul lor. În felul acesta vom multiplica braţele care lucrează în folosul şi spre binele comunităţii”, a încheiat preotul Adrian Stănulică.