Asociaţia Vasiliada a lansat campania „Ajută cu 2%”

 

ajuta vasiliada.jpg Asociaţia Vasiliada a lansat campania „Ajută cu 2%” poze

Asociaţia Vasiliada, organizaţie neguvernamentală cu caracter social aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a lansat campania de strângere de fonduri intitulată „Ajută cu 2%”, campanie ce are la bază “Prevederea 2%” din Codul Fiscal. Campania „Ajută cu 2%” se va desfăşura în judeţele Dolj şi Gorj până la data de 15 mai a.c. şi are ca scop informarea tuturor contribuabililor persoane fizice cu privire la posibilitatea de a sprijini programele sociale derulate de Asociaţia Vasiliada, prin direcţionarea a 2% din impozitul datorat statului. Prin intermediul acestei campanii, Asociaţia Vasiliada îsi doreşte să dezvolte un parteneriat cu comunitatea locală , promovând totodată sentimentul de responsabilitate socială în rândul cetăţenilor.

“Direcţionând Asociaţiei Vasiliada 2% din impozit, fiecare cetăţean are posibilitatea de a contribui la alfabetizarea copiilor neşcolarizaţi, la susţinerea copiilor nevoiaşi pentru a putea să meargă la şcoală, la prevenirea situaţiilor de abuz şi de neglijare a copiilor, la instruirea şi găsirea unui loc de muncă pentru tinerii cu dizabilităţi, cât şi la susţinerea persoanelor fără adăpost şi a persoanelor şomere în vederea găsirii unui loc de muncă”, a precizat părintele Adrian Stănulică, preşedintele Asociaţiei Vasiliada.

Direcţionarea a 2% din impozitul pe venit se face prin completarea formularului tip „Cerere 230”, cu datele personale ale contribuabilului şi cu datele de identificare ale Asociaţiei Vasiliada, urmând ca acest formular să fie depus la ghişeul Administraţiei Financiare.

Formularul de direcţionare poate fi procurat de la sediul Asociaţiei Vasiliada, din str. Fraţii Buzeşti, nr. 20, sau poate fi descărcat de pe pagina web a asociaţiei: www.asocatiavasiliada.ro.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, Asociaţia Vasilia a desfăşurat în anul 2013 o bogată activitate socială în judeţele Dolj şi Gorj, derulând proiecte sociale prin intermediul a 10 centre sociale. Asociaţia Vasiliada a oferit anul trecut sprijin direct unui număr de aproximativ 3400 de persoane aflate în situaţii de dificultate.