Asociația Vasiliada a demarat Campania ”Gesturile mici fac oamenii mari!”

 poza campanie Asociația Vasiliada a demarat Campania ”Gesturile mici fac oamenii mari!” poze

Asociația Vasiliada a demarat Campania ”Gesturile mici fac oamenii mari!” – un program de burse pentru copiii din mediul rural care au rezultate bune la învățătură.

 

Prin intermediul Campaniei ”Gesturile mici fac oamenii mari!”, Asociația Vasiliada își propune să ajute cu burse lunare copiii din  mediul rural care au rezultate bune la învățătură, dar provin din familii cu posibilități materiale reduse.

 

Campania este structurată sub forma unui program de donații individuale, prin intermediul căruia orice persoană poate dona 50 lei/lună, pe parcursul unui an școlar, ajutând astfel un copil să aibă asigurat necesarul de rechizite, cărti, îmbrăcăminte și încălțăminte, pentru a putea merge la școală. Donațiile se pot face la sediul Asociației Vasiliada, din Craiova, str. Frații Buzești, nr. 20 (vis-a-vis de Hotelul Green House) sau prin virament bancar, în Contul IBAN: RO75 RNCB 0140 0184 5698 0001, deschis la BCR Jiul Craiova, cu mențiunea ”BURSA”. Pentru informații suplimentare – www.AsociațiaVasiliada.ro, tel: 0251 521 040.

 

”În denumirea campaniei am reușit sa cuprindem în întregime spiritul acesteia. Ne propunem să ajutăm copiii din mediul rural care învață bine să crească mari și odată cu ei, implicit, datorită generozității noastre, vom crește și noi. Mulțumim tuturor partenerilor și donatorilor noștri pentru că susțin acest demers și cred, alături de noi, că gesturile mici fac oamenii mari”, a declarat preotul Adrian Stanulică, președintele Asociației Vasiliada.

 

Campania are un puternic caracter comunitar, datorită faptului că , pe de o parte, își propune să ajute concret un număr cât mai mare de copii aflați în dificultate, iar pe de alta parte, contribuie la dezvoltarea sentimentului de responsabilitate socială, datorita partenerilor săi: SC Lactag SA, TVR Craiova și Radio România Oltenia Craiova.

 

Zilnic, cele doua instituții media vor difuza spoturi radio/tv pentru promovarea campaniei, iar poveștile de viață ale copiilor incluși în program vor fi prezentate în Jurnalul Regional al TVR Craiova și în emisiunile realizate de Radio România Oltenia Craiova.

 

Mirela Giodea – Producator executiv TVR Craiova: TVR Craiova susține prin intermediul Jurnalului Regional campanii care se adresează comunității în dorința de a ajuta în diverse cauze, dar și de a crește spiritul comunitar. Nu este pentru prima dată cand suntem alături de Asociația Vasiliada în mediatizarea poveștilor celor care au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, pentru a depăși momente grele din existența lor.


Sunt înca mulți copii săraci, în mediul rural mai ales, care visează și speră că  șansa lor în viață este școala. Visul lor este unul frumos, unul adevărat, în sensul valorilor pe care societatea noastră ar trebui să le cultive. Haideți să îi ajutăm să devină oameni mari, cu carte, și, cu siguranță, vor ști ce să facă în viață!”

Alexandru Mogoșeanu – Manager Radio Romania Oltenia Craiova: “De-a lungul vremii, timp de optzeci și şase de ani, radioul public a susţinut şi susţine performanţa. Până la performanţă, însă, prin chiar legea sa de organizare şi funcţionare, radioul public se ocupă permanent de informare, formare, educare şi culturalizare. Așadar, cum ar putea radioul public, care te învaţă să scrii fără creion, te învaţă să citeşti fără vreo carte, te învaţă să-ţi imaginezi numai din farmecul celui ce-ţi relatează, cum ar putea radioul public, repet, să nu încurajeze inițiativele de acest fel, să nu susţină ideea napoleniană a bastonului de mareşal ascuns în raniţa cine ştie cui? Iar pentru cei care cred că nu se merită, gândiţi-vă de unde a plecat Marin Sorescu.”

Campania ofera posibilitatea persoanelor de a sprijini și cu sume mai mici decât o bursă integrală, prin intermediul urnelor de donații ce vor fi amplasate în toate magazinele Lactag, Compania devenind astfel partenerul Asociației Vasiliada în sustinerea copiilor din mediul rural. “Cu toții putem face viața mai ușoară și mai frumoasă pentru cei nevoiași și fără ajutor. Veniți alături de Lactag și Asociația Vasiliada pentru a aduce o speranță și o mângâiere celor singuri și lipsiți de sprijin din jurul nostru!” a declarat Adriean Asan, Director General S.C. Lactag S.A.