Asociația Tineretul ONU – filiala Craiova: „Sclavia – mit sau realitate?” – la Casa de Cultură Traian Demetrescu

 

Asociația Tineretul ONU – filiala Craiova în parteneriat cu Casa de Cultură Traian Demetrescu organizează cu ocazia Zilei Internaţionale a Comemorării Comerțului cu Sclavi, evenimentul „Sclavia – mit sau realitate?”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 23 august, la Casa de Cultură Traian Demetrescu, Salonul Medieval, la ora 16:30. Manifestarea își va anunța deschiderea printr-o dezbatere despre sclavie și va continua cu proiecția: „12 Years a Sclave”. Filmul a câștigat premiul Oscar și Globul de Aur pentru „cel mai bun film” în 2014. În plus, este inspirat din povestea de viață a unui bărbat care luptă pentru supravieţuire şi libertate.

Afis eveniment Asociația Tineretul ONU   filiala Craiova: „Sclavia   mit sau realitate?”   la Casa de Cultură Traian Demetrescu poze

„Prin acest eveniment ne propunem să conturăm în lumină faptul că sclavia nu este un mit, face parte din istoria lumii. Totodată, ne dorim să aducem în fața publicului nostru, adevărul istoric al sclaviei prin proiecția de film și să eliminăm conceptual de „mit”. Sclavia a existat și există și înseamnă negarea egalității între oameni”, a declarat Bogdan Ciochină, coordonatorul evenimentului.

Sclavia continuă să se dezvolte pe scală mare, chiar dacă în aproape toate țările a intrat în vigoare Convenția cu privire la sclavie și a interzicerii acesteia. Prin această activitate desfășurată, se dorește înlăturarea noțiunii de „sclavie” prin promovarea egalității și libertății în drepturi, în rândul comunității locale.

Asociaţia Tineretul ONU din România este o organizație nonguvernamentală, se ghidează după sloganul „Open your mind, improve our world” şi are drept scop promovarea valorilor Naţiunilor Unite prin intermediul activităţilor desfăşurate. Filiala Craiova a fost înființată cu scopul de a ajuta la promovarea acestor valori prin evenimentele și proiectele pe care le implementează.