Asociaţia Evolve lansează aplicaţia mobilã “Abuz Alcool”

 

testarea aplicatiei mobile abuz alcool Asociaţia Evolve lansează aplicaţia mobilã “Abuz Alcool” poze

Asociația Evolve în parteneriat cu Asociația Bloggerilor Olteni anunță lansarea aplicației mobile “Abuz Alcool” în cadrul proiectului “Stop abuzului de alcool”. Proiectul este câștigătorul din județul Dolj al programului de responsabilitate socială HEINEKEN pentru Comunități, ediția 2016, dezvoltat de compania HEINEKEN în parteneriat cu Asociația CSR Nest.

stop abuz alcool Asociaţia Evolve lansează aplicaţia mobilã “Abuz Alcool” poze

Proiectul STOP Abuzului de Alcool își propune sensibilizarea tinerilor și adulților asupra problemelor provocate de abuzul de alcool precum și descurajarea vânzării de alcool către minori. In cadrul seminarului cu reprezentanții comunităților vizate de proiect, s-a lansat aplicația mobilă Abuz Alcool.

 

Aplicația mobilă se adresează utilizatorilor Android și permite raportarea zonelor în care au loc abuzuri datorate alcoolului. Aplicația Abuz Alcool poate fi descărcată gratuit de pe Google Play la: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.soulstone.abuzalcool

Heatmap Harta zonelor de risc Asociaţia Evolve lansează aplicaţia mobilã “Abuz Alcool” poze

Utilizatorii pot raporta dintr-o locație (sau de la 70 de metri in jurul acesteia) semnalizând un abuz si dând check-in pe harta zonei respective. Se pot raporta evenimente precum:

  • vânzare de alcool către minori,
  • conducere sub influenta alcoolului,
  • alte fapte reprobabile înfăptuite sub influenta alcoolului.

 

Aplicația mobilă Abuz Alcool permite atașarea unor fotografii și raportarea către autorități, prin completarea datelor personale. După instalarea aplicației și raportarea mai multor abuzuri, se va întocmi o harta de risc a locațiilor în care au loc abuzuri în legătura cu alcoolul. Totodată, utilizatorii aplicației mobile Abuz Alcool au posibilitatea să raporteze un abuz sau să vadă harta zonelor de risc și să evite astfel de locații.

raporteaza abuz in zona Asociaţia Evolve lansează aplicaţia mobilã “Abuz Alcool” poze

 „Cu ajutorul aplicației mobile <Abuz Alcool>, orice utilizator al sistemului Android poate raporta un abuz referitor la vânzarea de alcool către minori sau alte abuzuri referitoare la alcool. Prin proiectul <Stop abuzului de alcool> ne-am propus nu numai să informăm ci si să acționăm pentru limitarea comercializării de alcool către minori”, spune Andrei Boiangiu, Președintele Asociației Evolve.

 

Contact:

Andrei Boiangiu, Președinte, Asociația Evolve, mobil: 0767.968.338 sau andrei_boiangiu@yahoo.com.

Daniel Botea, Președintele Asociației Bloggerilor Olteni, mobil: 0728.002.707 sau danielbotea2008@gmail.com.

 

###

Despre HEINEKEN pentru Comunități:

Programul HEINEKEN pentru Comunități face parte din Agenda de Sustenabilitate a HEINEKEN, ”Brewing a Better World”, si are ca obiectiv sprijinirea comunităților locale în care compania operează prin investiții în proiecte relevante pentru acestea. Prin programul de responsabilitate socială HEINEKEN pentru Comunități, compania a investit la nivel național în perioada 2011-2015 peste 1,6 milioane RON în 33 de proiecte care au implicat peste 1.500 de voluntari si au avut mai mult de 440.000 de beneficiari totali (direcți si indirecți). Rolul Asociației CSR Nest în cadrul programului HEINEKEN pentru Comunități este de a asigura implementarea sa eficientă și de a coordona desfășurarea proiectelor câștigătoare din cele patru comunități locale, oferind suport si know-how pe toată durata de implementare a acestora. Pentru mai multe informații despre programul de responsabilitate socială HEINEKEN pentru Comunități, vizitați website-ul dedicat: www.heineken-pentru-comunitati.ro.

 

Despre Asociația Evolve:

Asociația Evolve este o organizație neguvernamentală înființată la începutul anului 2011 de către 3 foști sociologi. De-a lungul timpului asociația a implementat proiecte din diverse domenii: cercetare sociologică, cercetare de piață, de combatere a discriminării, de combatere a consumului de droguri, de promovare a valorilor locale si ale celor naționale, proiecte ecologice; au fost organizate în cei cca. 5 ani peste 60 de evenimente la care au participat peste 3000 de oameni din care mai mult de 50% au fost tineri. De asemenea, asociația a fost implicată activ în promovarea principiilor si valorilor europene privind cetățenia activă si apărarea drepturilor omului.

 

Despre Asociatia Bloggerilor Olteni:

Asociația Bloggerilor Olteni este o asociație recent înființată la inițiativa bloggerilor craioveni. Printre obiectivele ASBO se numără promovarea bloggingului, realizarea de proiecte culturale, sociale, educaționale, sportive si caritabile în sprijinul comunităților locale si regionale.