Asociația April Hub Craiova a organizat în parteneriat cu Liceul Teoretic Tudor Arghezi workshopul Young In Europe, miercuri, 16 mai 2018

young in europe aprilhub 3 Asociația April Hub Craiova a organizat în parteneriat cu Liceul Teoretic Tudor Arghezi workshopul Young In Europe, miercuri, 16 mai 2018 poze

Asociația April Hub Craiova a organizat în parteneriat cu Liceul Teoretic Tudor Arghezi workshopul Young In Europe, miercuri, 16 mai 2018.

30 de elevi au descoperit valorile ce construiesc Europa, dar și principiile democrației.

„Workshopul a început cu un joc pentru a ne cunoaște mai bine, apoi am prezentat pe scurt valorile europene și principiile democrației. În ultima parte a workshopului elevii împărțiți în echipe au construit din hârtie și scoci un turn, pe care au scris cel puțin 5 valori europene. Echipa care a terminat prima turnul a fost premiată simbolic.”,  precizează Andreea Melinescu, coordonator al workshopului.

Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului Promotori pentru democraţie europeană (ediţia a IV-a), desfăşurat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Asociaţia Pro Democraţia (APD) şi Group of the European Youth for Change (GEYC).

„Astfel de activități au loc în mai multe orașe din România, în perioada 4 – 25 mai. Urmând ca în luna octombrie să participăm la Forumul democraţiei europene, în București, unde vom prezenta rezultatele activităților de la nivel local, apoi vom participa la diverse dezbateri cu decidenţi politici la nivel naţional şi european.”, adaugă Andreea Melinescu.

 

Proiectul Promotori pentru democraţie europeană îşi propune să implice în fiecare an câte 30 de tineri în promovarea democraţiei şi a valorilor care îi unesc pe cetăţenii Uniunii Europene, cu scopul de a informa organizaţiile de tineret din România cu privire la rolul și modul de funcționare a instituțiilor Uniunii Europene, promovarea importanței democrației parlamentare europene și a participării democratice.

 

Asociația April Hub a luat naștere în anul 2016. Principalul obiectiv este dezvoltarea comunității și a membrilor ei, prin derularea de programe și proiecte pentru copii, tineri și adulți, prin promovarea valorilor europene, prin încurajarea inițiativelor venite din partea membrilor comunității, prin responsabilizarea și creșterea participării active a cetățenilor pentru a contribui împreună la dezvoltarea comunității.