Asigurarea măsurilor de ordine publică de către  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj

 

         
În perioada 18 – 19 iunie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj își va diversifica măsurile şi acţiunile specifice de asigurare a ordinii publice şi siguranţei cetăţenilor, urmărindu-se, în principal, prevenirea faptelor care aduc atingere normelor de convieţuire socială.

Astfel, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor asigura măsurile de ordine publică pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestării sportive Campionatul Balcanic de Atletism Seniori, ce se va desfășura în zilele de 18 și 19 iunie, la Stadionul de Atletism – Complex I Oblemenco, din Craiova.

Sâmbătă, 18 iunie, efectivele I.J.J. Dolj vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele Dunărea Calafat și CS Rucăr, ce se va desfășura pe stadionul Dunărea din municipiul Calafat, precum și la Festivalul Lubeniței organizat în localitatea Dăbuleni;

De asemenea, duminică, 19 iunie, vor fi asigurate măsurile de ordine publică la Festivalul Lubeniței în localitatea Dăbuleni, precum și la Festivalul Călușului organizat în localitatea Brădeștii Bătrâni.

Totodată, jandarmi din cadrul unității vor participa în această perioadă la misiuni de menținere a ordinii publice, în sistem integrat, în zone aglomerate, piețe, centre comerciale sau târguri de sărbători, organizate în zona de competență.

Pentru ca toate aceste manifestări să se desfășoare în condiții de siguranță, jandarmii doljeni, alături de colegi din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, vor acționa pentru:

–           asigurarea și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică;

–           prevenirea producerii faptelor antisociale;

–           prevenirea și combaterea traficului/consumului de substanțe interzise;

–           adoptarea măsurilor legale în cazul constatării unor fapte de natură contravențională sau penală.

Recomandăm participanţilor la aceste evenimente să adopte un comportament civilizat și să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să supravegheze cu atenție copiii care îi însoțesc și să acorde o atenţie sporită modului de păstrare a bunurilor şi obiectelor personale.

De asemenea, în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, cetățenii pot să solicite ajutorul jandarmilor aflați în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul