ASFFC: Culture and comparative education Craiova 9-17 octombrie 2013

CCE I phixr ASFFC: Culture and comparative education Craiova 9 17 octombrie 2013 poze

 

Proiectul multilateral ” Culture and comparative education” va avea loc la Craiova între 09/10/2013 – 17/10/2013 unde 34 de tineri din România, Turcia, Bulgaria și Ungaria vor participa la acest proiect. Acest proiect este implementat de Asociatia Studentilor din Facultatea de Fizica din Craiova , fiind finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune.
Proiectul este atât o oportunitate cat și o necesitate. O oportunitate care are drept scop crearea unor tineri din mediul rural și urban in consultanți ai spiritului de voluntar în comunitățile lor. Proiectul are drept scop construirea unei rețea de tineri care vor sprijini activitatea de voluntariat.
Prin urmare, am folosit programul Tineret în Acțiune ca abordare non-formală a temei educație prin implicarea voluntariatului într-un context cultural mai larg, într-un cadru non-formal conceput pentru a oferii o înțelegere reală a problemelor. In acest sens, trebuie văzut modul în care educația este perceputa de catre tineri, în special cei care provin din mediul rural, unde astfel de proiecte sunt puține.
Tinerii din mediul rural vor participa simultan la toate activitățile propuse și vor învăța că nu există diferențe în oportunități. Valoarea poate crește, indiferent de mediu, și că toleranța este fundatia oricărei relații.
Pe parcursul proiectului se va apela la o serie de metode clasice de învățare non-formală, care se aplică în ceea ce privește designul proiectului și tema aleasă.
Metodele utilizate sunt: jocuri de nume, jocuri interculturale, energizante, dezbateri, prezentări publice, interviuri, învățarea experimentala, grupuri de reflecție, brainstorming, elaborarea de strategii și atelier activ.
Partenerii acestui proiect sunt : Universitatea din Craiova, Departamentul de Fizica , Muzeul Olteniei – Sectia de Stiinte ale Naturii, Casa de Cultura a Studentilor din Craiova, Centrul de Informare Europe Direct Craiova si Asociatia Mereu pentru Europa .

Cita Alexandru
Coordonator proiect
Primvicepresedinte ASFFC

 

  • Asociatia Studentilor din Facultatea de Fizica din Craiova

A fost fondata in anul 2003 de un grup de tineri studenti ai Facultatii de Fizica. Are ca scop principal apararea si sprijinirea intereselor studentilor de la Facultatea de Stiinte Exacte – Departamentul de Fizica, Universitatea din Craiova. Asociatia noastra este membra in principalele forme federative internationale si nationale de profil: IAPS [International Association Of Physics Students], FSRF[Federatia Studentilor Romani Fizicieni] , UNSR [Uniunea Nationala a Studentilor din Romania], VOLUM [Federatia Volum -voluntariat].

Inca de la infiintare asociatia s-a implicat in proiecte pentru studenti , ecologice si sociale. Din anul 2009 s-a implementat primul proiect prin Programul Tineret In Actiune, Speak OUT! , tot in acest an s-a inceput colaborarea cu WWF Romania in organizarea evenimentul Earth Hour in Craiova (proiect organizat in 2009, 2010 si 2011) si cu Asociatia Mai Mult Verde pentru organizarea proiectului Romania prinde radacini – plantare de pomi la Dabuleni.

In perioada urmatoare asociatia noastra a devenit ONG-ul de coordonare al Judetului Dolj in cadrul proiectului Let’s do it Romania , implementat in Romania in anul 2010 de catre Asociatia EcoAssist. Ulterior ASFFC a devenit partener fidel al acestei actiuni de amploare, participand in fiecare an atat in organizare cat si cu voluntari in ziua de curatenie.

In anul 2011 ASFFC s-a ocupat de organizarea unui Targ de Cariere (TdC) in Craiova in parteneriat . De asemenea , in cadrul unor proiecte TIA am devenit parteneri , Sport for Tolerance cu Asociatia Suporterilor Olteni. Pe plan studentesc-fizica am organizat impreuna cu Asociatia Studentilor Fizicieni – Universitatea din Bucuresti si Asociatia Studentilor de la Facultatea de Fizica din Timisoara ,Pentagonul Facultatilor de Fizica , proiect care a fost desfasurat ultima data in anul 1987. Tot in aceasta directie , pentru a mediatiza stiintele in special fizica am organizat o tabara la mare [TAFI 1] cu adresabilitate elevilor olimpici la materii precum fizica , matematica, informatica , astronomie si astrofizica.

Din 2012 s-a trecut la dezvoltarea unor proiecte internationale cu parteneri din Turcia, Ungaria , Bulgaria si Letonia prin Programul Tineret in Actiune precum Volunteer Service, Let’s break the wall of prejudicies , Green Olympics proiecte ce vizeaza voluntariatul , incluziunea sociala, combaterea prejudecatilor si dezbaterea problemelor ecologice.
Anul acesta am reinitiat in Craiova miscarea Earth Hour, evenimentul bucurandu-se de un real succes. Totodata continuam dezvoltarea programului Tineret in Actiune in cadrul ong-ului nostru prin implementarea proiectului Cultural Mark, proiect international ce are ca parteneri tari precum Bulgaria, Turcia si Ungaria.