ARPIA: Copia avionului “Coandă – 1910” rulează duminică la Craiova

aeroport craiova miting aviatic 7 ARPIA: Copia avionului Coandă   1910 rulează duminică la Craiova poze

Duminica, 06 octombrie 2013, ora 11.00, in locatia Bazei de reparatii a Aeroclubului Romaniei (vis-a-vis de Metro), are loc conferinta de presa a Asociatiei Romane pentru Propaganda si Istoria Aeronaunticii (ARPIA), filiala Craiova.
Cu aceasta ocazie vor fi prezentate proiectul memorialului inchinat savantului Henri Coanda, copia avionului Coanda 1910 si se va face in premiera, o demonstratie de rulaj cu acesta.
Copia avionului Coanda 1910, a fost realizata sub patronajul ARPIA, filiala Craiova, cu sprijinul substanţial al inginerului aeronautic Marian Jean Marinescu, în perioada 20.10.2010 – 24.10.2012.
Anterior acestui eveniment, incepand cu ora 10.00, are loc Sedinta Consiliului Director al asociatiei, in cadrul careia se vor discuta optiunile cu privire la locul in care va fi amplasat Memorialul Coanda. La aceasta sedinta au fost invitati si reprezentantii, Consiliului Judetean Dolj, Primariei Municipiului Craiova si Primariei Perisor. Propunerea ce va rezulta in urma discutiilor va fi insusita de catre conducerea asociatiei si va fi prezentata in conferinta de presa ce va urma acestei sedinte.