Armata pedelistă, dată la îngrăşat prin noul statut

m marijean atotcuprinzator Armata pedelistă, dată la îngrăşat prin noul statut poze

Celula de bază a trupelor de militanţi ai lui Boc e plutonul de minim 15 persoane corespunzător fiecărei secţii de votare din ţară.Noul statut şi noul regulament de organizare al PDL vine cu ceva noutăţi în materie. Pedeliştii vor reînfiinţa comisiile de specialitate axate pe opt domenii de activitate şi vor da preşedinţilor acestor foruri rang de secretar executiv de la nivelul filialelor locale până la conducerea centrală a partidului. PDL va avea în plus şi o nouă structură organizatorică în teritoriu, între filialele judeţene şi cele locale intervenind şi o organizare pe colegiile deputaţiale, fiecare cu un preşedinte (în principiu deputat sau senator) şi o conducere distinctă, după cum a precizat prim-vicepreşedintele PDL Dolj, Marian Jean Marinescu.

Cea mai semnificativă schimbare are însă legătură cu cele mai mici forme de organizare din partid. Potrivit europarlamentarului Marian Jean Marinescu, şeful comisiei de statut a PDL, democrat-liberalii vor fi organizaţi la nivel de secţie de votare, în aria fiecărei secţii urmând să se regăsească musai cel puţin câte 15 membri de partid, fapt ce ar duce numărul total de membri de partid ai PDL la minim 300.000. “Dacă luăm un număr rotund de 20.000 de secţii de votare, ajungem la un număr total de membri de 300.000. Nu va fi uşor de realizat acest lucru, mai ales în localităţile mici, unde sunt secţii de votare pentru sate cu 300-400 de locuitori, dar se poate face. În Dolj pot să vă spun că voi avea grijă ca alegerile interne din fiecare filială să nu fie validate dacă nu a fost îndeplinit acest criteriu”, a declarat Marian Jean Marinescu.

Acesta a mai precizat că alegerile în cadrul PDL vor fi realizate până la nivel de filială judeţeană până la mijlocul lunii iulie, fără a fi stabilit încă un calendar al acestora.