Arhiepiscopia Craiovei a organizat astăzi o acțiune de donare de sânge

poza 1 actiune de donare de sange Arhiepiscopia Craiovei a organizat astăzi o acțiune de donare de sânge poze

Arhiepiscopia Craiovei, prin Sectorul Social – Filantropic și Misionar, în parteneriat cu Gruparea de Jandarmi Mobilă “Frații Buzești” din Craiova, Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj și Centrul de Transfuzii Sanguine Craiova a organizat astăzi, 18 februarie, o acțiune de donare de sânge, la Centrul social „Mitropolit Firmilian”. În cadrul acțiunii, preoți, studenți ai Facultății de Teologie din Craiova, angajați ai Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei și jandarmi au participat la acțiunea de ajutorare a bolnavilor. Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a rostit un cuvânt de binecuvântare, subliniind importanța acestei acțiuni în contextul perioadei liturgice premergătoare Postului Mare.

poza 2 actiune de donare de sange Arhiepiscopia Craiovei a organizat astăzi o acțiune de donare de sânge poze

“Demult ne-am gândit la această lucrare a Bisericii pentru ajutorarea celor care sunt în suferință și care sunt pe patul de spital. Am gândit ca în această zi să facem acest gest frățesc și creștinesc pentru că l-am legat de Evanghelia de duminica trecută, unde Mântuitorul Iisus Hristos spune: „Bolnav am fost și M-ați cercetat!”. Referitor la aceste cuvinte ale Mântuitorului, noi am organizat această lucrare de donare de sânge și iată că mulți dintre preoții noștri au răspuns la această chemare și suntem cu toțíi pregătiți, odată cu începerea postului, să demonstrăm și prin faptă că suntem confrați cu cei care sunt în suferință”, a subliniat Mitropolitul Olteniei.

„Astăzi au răspuns apelului nostru 20 de jandarmi din cadrul ambelor unități, respectiv Grupării de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești” din Craiova și Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj. În luna noiembrie a anului trecut am desfășurat de asemenea o acțiune în parteneriat cu Patriarhia Română, iar în perioada următoare, cu prilejui Zilei Jandarmeriei Române, la nivelul celor două unități urmează să se desfășoară o astfel de acțiune de donare de sânge. Toate aceste acțiuni au scopul de a sensibiliza societatea civilă, de a fi un puternic exemplu pentru aceasta și  dorim astfel să se creeze o coeziune în rândul cetățenilor, deoarece există un deficit mare de sânge la nivelul unităților spitalicești și este necesar ca prin aceste acțiune să-i ajutăm pe semenii noștri”, a declarat căpitanul Ionuț Țapu, purtătorul de cuvânt IJJ Dolj.

Reprezentanții Sectorului Social – Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Craiovei au precizat că își doresc ca și pe viitor să organizeze astfel de acțiuni.