Aproape 3500 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente

rar control masini 3 Aproape 3500 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente poze

Aproape 3500 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente.

 

Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere ethnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

 

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

 

In Județul DOLJ cifrele sunt următoarele:

Vehicule verificate: 2261 dintre care 37.99 % neconforme iar 231 de masini prezentau pericol iminent de accident.

 

 

2.34 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspectia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

 

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și PolițiaRutieră, în anul 2018 au fost aplicate 903 de amenzi contravenționale, au fost retrase 728 de certificate de înmatriculare și reținute 146 permise de conducere.

 

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

 

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflect starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

 

Roxana Dima

Purtător de cuvânt

Registrul Auto Român