APIA Dolj: 29.855 de cereri pe suprafață depuse. Termenul de depunere fără penalizări expiră pe 15 mai

„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean DOLJ  informează că, în perioada 3martie – 28aprilie 2014, au fost depuse, în cadrul Campaniei de primire a cererilor de plată pe suprafaţă, un număr de 29.855 de cereri  pentru o suprafaţă 147.657,62  hectar a declarat Nicolae Sorin Răducan – directorul executiv APIA Centrul Judeţean DOLJ.

Reamintim că APIA a lansat la data de 3 martie 2014 Campania de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă pentru anul în curs.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă fermierii trebuie să depună la Centrele APIA, în intervalul 3 martie – 15 mai 2014, o singură cerere de plată.

Pentru depunerea cererilor de plată începând cu data de 16 mai se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 9 iunie 2014 cererea de sprijin nu mai este admisă la calcul.

APIA invită fermierii care nu au mai beneficiat de această schemă de sprijin să depună cerere la central judeţean sau local la care sunt arondaţi, iar actualii fermieri beneficiari să depună cerere conform invitaţiei primite sau a  programării afişate la centrele APIA.

 

 

BIROUL DE PRESĂ