APIA a încheiat actele adiționale la convențiile pentru măsura 215

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a încheiat actele adiționale la convențiile privind finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii Măsurii 215 – Plăți privind bunăstarea animalelor – pachetul B – păsări.
Potrivit acestor acte adiționale, APIA emite, la cererea solicitantului, a doua confirmare scrisă – adeverință – prin care se atestă că acesta a depus cerere de ajutor pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor pachetul B – păsări și, de asemenea, este confirmată suma cu o valoare egală cu valoarea decontului justificativ aferent trimestrului al doilea, depus de către solicitant în perioada 16 aprilie – 15 mai 2013 pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – păsări.
Agenția a încheiat acte adiționale cu următoarele bănci: Banca Transilvania, CEC BANK S.A, Raiffeisen Bank, Banca Română pentru Dezvoltare, OTP Bank, Unicredit Țiriac, Banca Comercială Română, Banca Centrală Cooperatistă Creditcoop, Banca Comercială Carpatica, Banc Post, Piraeus Bank Romania S.A., Banca Comercială Intesa Sanpaolo Romania, Banca Italo Romena SpA.
Cea de-a doua adeveriţă va fi eliberată de către Centrul judeţean al APIA numai pentru aceeaşi banca pentru care a fost eliberată şi prima adeverinţa solicitată de către beneficiar.
Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN S.A. și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii garantează 80% din valoarea creditului contractat de fermier.

SERVICIUL RELAŢII CU PUBLICUL ŞI COMUNICARE