Apelul primăriei Craiova: lăsaţi maşinile acasă!

zapada Apelul primăriei Craiova: lăsaţi maşinile acasă! poze

Craiova este deszăpezită la negru pe toate arterele importante ale oraşului şi nu sunt străzi blocate, susţin reprezentanţii primăriei Craiova, care precizează că 96 de utilaje de deszăpezire şi 300 de angajaţi ai Salubrităţii acţionează în oraş încă de sâmbătă.

“Începând cu ziua de sâmbătă,06 februarie 2010, de la ora 14.00 în municipiul Craiova s-a intervenit permanent pentru deszăpezire conform planului stabilit în cadrul Comandamentului de Deszăpezire, respectiv cu prioritate pe arterele principale şi apoi pe aleile secundare şi pe cele dintre blocuri.
La acest moment acţionează pe străzi 96 de utilaje ale Serviciului Public de Salubritate Craiova şi ale societăţilor contractante pentru activitatea de deszăpezire (S.C.Sondrio, SC Delta şi RAADPFL Craiova), reprezentând  multifuncţionale, UNIMOG-uri, cisterne cu clorură de calciu, utilaje de împins zăpada cu lama, utilaje de încărcat zăpada şi alte tipuri de utilaje.
300 de angajaţi ai Seviciul Public de Salubritate Craiova şi RAADPFL Craiova au fost mobilizaţi pentru înlăturarea zăpezii şi împrăştierea de material antiderapant pe artere, trotuare şi esplanade, în zonele cu trafic pietonal intens (şcoli, pieţe, spitale).
La această oră Craiova este deszăpezită la negru pe toate arterele importante ale oraşului şi nu sunt străzi blocate. Se acţionează cu prioritate pentru degajarea zăpezii în zona unităţilor de învăţământ, a unităţilor sanitare şi a Serviciului de Ambulanţă.
Echipele de intervenţie acţionează 24 de ore din 24 de ore, în două ture a câte 12 ore, coordonate de către cei doi directori ai Serviciului Public de Salubritate Craiova.
La numărul de telefon 0251/422733 se vor prelua permanent sesizările venite din partea cetăţenilor”, arată un comunicat al primăriei Craiova.
Primarul Antonie Solomon face apel la craioveni să nu-şi folosească decât dacă e neapărat necesar maşinile proprietate personală şi să asigure deszăpezirea trotuarelor în faţa curţilor sau a spaţiilor comerciale pe care le deţin„Le-am cerut responsabililor cu activitatea de deszăpezire să acţioneze prompt pentru ca zăpada să nu creeze mari dificultăţi în trafic. Nu sunt probleme în privinţa utilajelor sau a stocului de material antiderapant. În acelaşi timp, fac apel la cetăţenii Craiovei să ne sprijine în sensul de a folosi autoturismele proprietate personală doar dacă este nevoie şi să ajute la rândul lor cu îndepărtarea zăpezii din faţa gospodăriilor şi a unităţilor comerciale”, a declarat Solomon.