Apele Române Jiu execută lucrări pentru a preveni inundațiile de toamnă

21d46807 1c90 451b ab67 7a6e87ff7a62 Apele Române Jiu execută lucrări pentru a preveni inundațiile de toamnă poze

 

Administrația Bazinală de Apă Jiu  prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj continuă executarea lucrărilor prevăzute în Programul Tehnic pe anul 2021, lucrări ce au drept scop refacerea sectoarelor de albie afectate de inundațiile din perioada de primavară. În această perioadă  specialiștii Apele Române Jiu au executat trei lucrări pe râurile din județul Gorj.

  • Pe râul Șușița – la Tg – Jiu: Au fost finalizate lucrările de Reparații Curente la “Îndiguire râu Șușița în zona localității Tg. Jiu, aval pod CF Bărsești. Lucrările s-au executat pe o lungime de 600 metri, realizând recalibrarea albiei minore, refacerea malului stâng erodat pe 100 m și consolidarea acestuia cu piatra de carieră.
  • Râu Gilort – la Bălcești: Lucrarea se află în execuție pe o lungime de 500 metri. Se realizează secțiunea optimă de tranzitare a viiturilor. Se refac malurile erodate de inundații, materialul rezultat din decolmatare se sistematizeaza pe maluri.
  • Pârâu Negreana – la Licurici: Lucrare în curs de finalizare.S-a deblocat albia minoră de copaci căzuți și s-au refăcut malurile erodate pe 500 m. Urmează consolidare maluri cu gardulețe de nuiele, soluție prietenoasă cu mediul.

 

 

 

 

Compartimentul Relații cu Presa