APD despre mitingul pro Solomon din primărie: Ba e ilegal

m carla stoica apd APD despre mitingul pro Solomon din primărie: Ba e ilegal poze

Asociaţia Pro Democraţia a ripostat printr-un comunicat afirmaţiilor celor din primărie, care s-au simţit lezaţi de criticile APD la adresa mitingurilor de susţinere a lui Solomon.  APD Craiova a răspuns printr-un nou comunicat prin care îi acuză pe angajaţii primăriei prezenţi la mitingurile de solidaritate că au încălcat nu numai legea, dar şi dispoziţiile primarului pe care-l apără privind locul de desfăşurare al adunărilor publice. “Manifestaţia la care au participat salariaţii Primăriei Municipiului Craiova în data de 03 martie 2010 a încălcat prevederile acestor dispoziţii, precum şi legislaţia în vigoare cu privire la organizarea de manifestări publice. Solicităm pe această cale organelor în drept ale statului să se autosesizeze şi să aplice legile în vigoare. Instituţia Primarului Municipiului Craiova nu a fost vizată de comunicatul de presă emis de Asociaţia PRO DEMOCRAŢIA – Club Craiova în cursul zilei de joi, 4 martie 2010. Ne surprinde faptul că Instituţia Primarului Municipiului Craiova reacţionează la un punct de vedere referitor nu la instituţia respectivă, ci la comportamentul angajaţilor acestei instituţii”, se arată în comunicatul APD, care mai aminteşte că funcţionarii publici au obligaţia “să se abţină de la orice faptă care ar putea să aducă prejudicii autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea” şi că îşi rezervă dreptul de a solicit intervenţia instituţiilor cmpetente să sancţioneze comportamentul anajaţilor primăriei, atât din ţară cât şi din străinătate.

Iată textul integral al comunicatului APD Craiova, remis presei după conferinţa de presă de vineri a primăriei.

Comunicat de presă

Asociaţia PRO DEMOCRAŢIA – Club Craiova îşi exprimă regretul faţă de atitudinea Instituţiei Primarului Municipiului Craiova care persistă într-o atitudine nedemocratică şi incompatibilă cu valorile Uniunii Europene al cărei stat membru este România.

În contextul în care principalele instituţii ale statului român, îndeosebi Preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul României, prin Primul-ministru Emil Boc şi Ministrul de Justiţie Cătălin Marian Predoiu fac eforturi considerabile pentru ca monitorizarea Comisiei Europene asupra Justiţiei din România să înceteze în acest an, anumite grupuri de interese din administraţia publică locală sau centrală caută pe orice cale să obstrucţioneze funcţionarea Justiţiei şi să confirme teza conform căreia România ar fi o ţară coruptă, cu instituţiile fundamentale în stare de nefuncţionare şi cu o democraţie instabilă.

Reamintim Instituţiei Primarului Municipiului Craiova că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, „funcţionarii publici sunt datori să îşi îndeplinească cu profesionalism, loialitate, corectitudine şi în mod conştiincios îndatoririle de serviciu şi să se abţină de la orice faptă care ar putea să aducă prejudicii autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea”.

Instituţia Primarului Municipiului Craiova a emis două dispoziţii, anume Dispoziţia nr. 24763/21.09.2009 şi Dispoziţia nr. 24925/25. 09.2009 în textul cărora sunt stabilite ca locuri obligatorii pentru desfăşurarea oricăror manifestări publice în municipiul Craiova: velodromul din Parcul “Nicolae Romanescu”, curtea interioară a Primăriei Municipiului Craiova, esplanada Parcului “Lunca Jiului” şi Platoul Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova.

Manifestaţia la care au participat salariaţii Primăriei Municipiului Craiova în data de 03 martie 2010 a încălcat prevederile acestor dispoziţii, precum şi legislaţia în vigoare cu privire la organizarea de manifestări publice. Solicităm pe această cale organelor în drept ale statului să se autosesizeze şi să aplice legile în vigoare.

Instituţia Primarului Municipiului Craiova nu a fost vizată de comunicatul de presă emis de Asociaţia PRO DEMOCRAŢIA – Club Craiova în cursul zilei de joi, 4 martie 2010. Ne surprinde faptul că Instituţia Primarului Municipiului Craiova reacţionează la un punct de vedere referitor nu la instituţia respectivă, ci la comportamentul angajaţilor acestei instituţii.

Loială misiunii pe care o are în societatea românească, Asociaţia PRO DEMOCRAŢIA va reacţiona întotdeauna împotriva degradării democraţiei, indiferent care vor fi persoanele, grupurile de interese sau instituţiile responsabile pentru aceasta. Asociaţia PRO DEMOCRAŢIA – Club Craiova reafirmă ca obligatorie aplicarea prezumţiei de nevinovăţie în ancheta penală în care Primarul Solomon Antonie este cercetat sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals.

În situaţia în care va continua degradarea democraţiei locale în oraşul Craiova, Asociaţia PRO DEMOCRAŢIA – Club Craiova îşi rezervă dreptul de a face apel, atât la pârghiile oferite de legislaţia statului român, cât mai ales la instituţiile Uniunii Europene.
Carla Stoica
Preşedinte

Asociaţia PRO DEMOCRAŢIA – Club Craiova