APD Craiova: Apel pentru a se „evita demagogia, limbajul necivilizat, scandalul, minciuna şi manipularea în discursul politic”

Apel către partidele politice, mass-media şi societatea civilă din Craiova

Alegerile locale 2016 în Craiova – o competiţie pentru cel mai bun “proiect de oraş” în beneficiul cetățenilor Craiovei

Asociaţia Pro Democraţia Club Craiova a luat act de tendinţa de degradare morală şi de limbaj a discursului politic şi a dezbaterilor politice în agora oraşului Craiova, pe fondul lansării, înainte de termenul legal și în mod neoficial, a campaniei electorale de către diverşi politicieni locali implicați în lupta politică pentru câștigarea funcţiei de primar al oraşului nostru, la alegerile locale din acest an.

Scandalul, minciuna şi manipularea au fost permanent prezente, după Decembrie 1989, în lupta electorală şi politică din România, iar efectele au fost deosebit de negative pentru societatea românească. Din acest motiv, Asociaţia Pro Democraţia Club Craiova adresează reprezentanţilor partidelor politice din Craiova apelul de a evita demagogia, limbajul necivilizat, scandalul, minciuna şi manipularea în discursul politic şi de a promova, prin candidaţii lor, un “proiect de oraş” care să contribuie la un viitor prosper şi demn al oraşului Craiova.

Asociaţia Pro Democraţia Club Craiova consideră că partidele politice şi candidaţii acestora pentru funcţia de primar al oraşului Craiova au datoria de a prezenta cetăţenilor un “proiect de oraş”, care să cuprindă soluţii concrete, realiste şi eficiente pentru rezolvarea diferitelor probleme de interes comunitar.

Asociaţia Pro Democraţia Club Craiova adresează comunităţii mass-media din Craiova apelul de a refuza orice legătură de tip mercantil şi imoral cu politicienii aflaţi în competiţia electorală şi de a prezenta, în mod obiectiv şi nepartinic, toate informaţiile despre lupta politică, despre programele politice susţinute de partide în legătură cu viitorul Craiovei, despre calitatea morală şi civică a candidaţilor.

Un astfel de demers va ajuta substanţial pe cetăţenii oraşului Craiova să voteze în temeiul unor convingeri formate prin informare corectă, obiectivă. Asociaţia Pro Democraţia Club Craiova adresează liderilor organizaţiilor neguvernamentale şi sindicale din Craiova apelul de a păstra independenţa şi neutralitatea politică a organizaţiilor pe care le reprezintă şi de a nu se implica în lupta politică, prin susţinerea oficială sau neoficială a unui partid ori candidat, în campania electorală.

Neutralitatea faţă de politica de partid este condiţie necesară şi obligatorie pentru existenţa unei societăţi civile sănătoase şi folositoare pentru comunitatea noastră.

Asociaţia Pro Democraţia Club Craiova va organiza, în perioada următoare, dezbateri publice la care candidaţii pentru funcţia de primar al oraşului Craiova vor fi invitaţi să-şi prezinte “proiectele de oraş” în faţa liderilor de ONG şi sindicate din Craiova, iniţiativă al cărei scop este de a dezvolta comunicarea între membri elitelor politice şi civice din oraşul Craiova, spre binele tuturor cetăţenilor Cetăţii Băniei.

Carla Stoica

Preşedintă

Asociaţia Pro Democraţia Club Craiova