Antreprenoriat pentru mediul rural, în cadrul Asociației Vasiliada

 antreprenoriat pentru mediul rural Antreprenoriat pentru mediul rural, în cadrul Asociației Vasiliada poze

Aproximativ 100 de persoane din mediul rural care nu au un loc de muncă, au fost calificate de Asociația Vasiliada în meseria de „Îngrijitor bătrâni la domiciliu”.

Calificarea a fost obţinută în urma participării gratuite a acestora la un program de instruire teoretică şi practică şi prin promovarea examenului de absolvire.

Până la finalul anului 2015, Asociaţia Vasiliada va continua să califice alte 220  persoane fără loc de muncă, din mediul rural, în alte trei meserii: brutar, frizer si lucrător în construcţii.

Activitatea de calificare profesională face parte din proiectul “Trans-FORMARE pentru o viaţă mai bună în mediul rural”, implementat în judeţele Dolj si Gorj de Asociatia Vasiliada în parteneriat cu Asociaţia “Mereu pentru Europa”.

De asemenea, în cadrul acestui proiect, Asociatia “Mereu pentru Europa” asigură instruirea a 64 de persoane în domeniul antreprenoriatului.

Proiectul POSDRU/139/5.2/G/125762 „Trans-FORMARE pentru o viaţă mai bună în mediul rural“  este implementat de Asociația Vasiliada în parteneriat cu Asociatia „Mereu pentru Europa“ şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013,  Axa prioritară 5, Domeniul Major de Interventie 5.2 – Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale, în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi dezvoltarea forţei de muncă.