Antonescu: Pentru grațierea marelui nostru fotbalist și căpitan al Generației de Aur, Gică Popescu

 

Consider că sunt momente în care trebuie să învățăm să ne prețuim simbolurile naționale și să luăm atitudine atunci când acestea traversează clipe dificile ale vieții lor.

Din punct de vedere personal, mă alătur demersului inițiat de președintele clubului Dunărea Calafat cu privire la strângerea de semnături pentru grațierea marelui nostru fotbalist și căpitan al Generației de Aur, Gică Popescu.

Precizez că fac această declarație în nume personal, având în vedere amintirea momentelor de bucurie și de mândrie națională pe care această personalitate le-a adus fiecărui român prin rezultatele obținute sub culorile echipei naționale de fotbal a României. De asemenea, nu trebuie să uităm că Gică Popescu, de-a lungul întregii sale activități sportive, a fost un adevărat ambasador al României, făcând apreciat numele țării noastre, acolo unde politicul nu reușea.

În același timp, prin calitatea pe care am avut-o ca ministru al Tineretului și Sporturilor, sunt de părere că simbolurile sportului românesc trebuie susținute și apreciate și după încheierea activității sportive. Am fost și sunt un promotor al sportului în România, iar valori precum Gică Popescu sunt văzute ca modele pentru tineri.

Cred că Gică Popescu trebuie privit prin prisma rezultatelor și beneficiilor pe care le-a adus României de-a lungul timpului, iar în asemenea momente ar trebui să fim solidari. Astfel, fac un apel la toți cei care s-au bucurat și s-au simțit mândri că sunt români atunci când Gică Popescu juca sub culorile echipei naționale, să se alăture acestui demers de strângere de semnături pentru grațiere.”

6 martie 2014 Crin Antonescu,

Președinte PNL