ANL, adio jeepane

gipan ANL, adio jeepane poze

Maşinile de teren pe care ANL pusese ochi în prag de an la “modestul” preţ de 124.000 de euro au devenit o amintire, după ce ministrul Elena Udrea a anulat licitaţia şi l-a trimis la plimbare pe directorul instituţiei pothicioase de jeepane.    Jeep-urile de care vă povesteam în urmă cu două zile nu vor mai intra în parcul auto al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Măsura a fost luată azi, după cum precizează un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, cei 124.000 de euro destinaţi achiziţiei a trei maşini de teren urmând a fi alocaţi construcţiei de locuinţe, ceea ce, de altfel, reprezintă şi obiectul de activitate al ANL. Licitaţia pornită în primele zile ale lui 2010 de ANL, i-a cauzat şi directorului Ioan Vraciu, care a fost revocat din funcţie, tot ieri, tot de ministrul Udrea.

“Ministrul Dezvoltãrii Regionale si Turismului, Elena UDREA, a decis astãzi, 13 ianuarie 2010, revocarea din functie a directorului general al Agentiei Nationale pentru Locuinte, Jean VRACIU, si anularea procedurii de achizitie de cãtre ANL a unor autoturisme de teren.

Conform Elenei UDREA, într-un an caracterizat de constrângeri financiare, Ministerul nu îsi permite achizitii extravagante. Ministrul UDREA si-a propus sã continue si sã accelereze, în 2010, proiectele de investitii în infrastructurã demarate anii trecuti, achizitia de autoturisme de teren neregãsindu-se între prioritãtile ministerului. În acest context, accelerarea constructiei de locuinte ANL pentru tineri anuntatã de ministru presupune si diminuarea costurilor administrative ale Agentiei.

Agentia Nationalã pentru Locuinte a lansat, în 6 ianuarie a.c., în Sistemul Electronic de Achizitii Publice, procedura de achizitie a unui numãr de trei vehicule de teren, la o valoare estimatã de 124.000 Euro. Procedura a fost anulatã în 13 ianuarie a.c., din dispozitia ministrului Elena UDREA, în vederea redistribuirii fondurilor alocate si stabilirii altor prioritãti de utilizare a acestora”.