ANIȘOARA STĂNCULESCU, Candidat PMP  Dolj pentru Camera Deputaților: ”Voi iniția un pachet de legi privind încurajarea familiei și a natalității în România”

cmfpmp ANIȘOARA STĂNCULESCU, Candidat PMP  Dolj pentru Camera Deputaților: ”Voi iniția un pachet de legi privind încurajarea familiei și a natalității în România” poze 

Întotdeauna mi-a plăcut să ajut oamenii. Ca parlamentar voi rămâne același om deschis pentru toți cei aflați cu adevărat în nevoie.Voi avea posibilitatea să inițiez legi prin care să rezolvăm atâtea probleme sociale care nu și-au găsit soluționarea în acești ani. Și altele care inevitabil au apărut odată cu această pandemie ce ne-a dat viețile peste cap.

Între preocuparile mele de ordin legislativ pe această zonă a protecției sociale voi acorda o atenție sporită sprijinului pentru familiile monoparentale si soluțiilor pentru depășirea crizei demografice în care România se cufundă,an după an.

Sprijin pentru familiile cu un singur părinte

Sunt peste 100. 000 de copii români care trăiesc  în familii cu un singur părinte, din diverse motive.Va trebui să găsim soluții pentru îmbunătățirea  calității vieții în aceste familii.E nevoie de simplificarea legislației aplicabile familiilor monoparentale pentru anumite acțiuni care necesităacordul ambilor părinți.Pentru a nu mai pune inutil oamenii pe drumuri, pentru a nu mai crea dificultăți suplimentare. Voi iniția o lege prin care să fie acordate anual 5 zile libere suplimentare pentru părintii care își cresc singuri copiii.

Ma gândesc deasemenea la soluții pentru decontarea de servicii medicale psihologice gratuite pentru copiii ai căror părinţi au trecut printr-oprocedură de divorţ.

Cel mai important lucru însă va fi să luăm acele măsuri economice drepte prin care săîntregim familiile  în care unul dintre părinți(sau ambii) lucreazăîn străinătate.

Nu în ultimul rând voi acționa pentru deblocareaLegii adopţiei care stagnează de atâta vreme în ParlamentulRomânieiși care ar ajuta la consolidarea multor familiii din România.

 

Nu trebuie să așteptăm să  ne stingem ca neam!

 

Scăderea natalității a cunoscut în 2020 cea mai ridicată rată din ultimii 7 ani de zile.Se nasc tot mai puțini copii de români,în vreme ce batrânii noștri, tot mai mulți se sting. Femeile fac tot mai târziu copii.Totul se învârte în jurul carierei profesionale, a jobului și a banilor obținuți de pe urma lui.

Unele firme contribuie chiar ele la consolidarea unei astfel de atitudini atunci când chestionează angajatul cu privire la intenția de a avea copii într-un anume interval de timp,  condiționând cumva ocuparea postului de răspunsul dat.Companiile ar trebui săînțeleaga primele că un angajat/angajată cu randament este acela/aceea care e fericit în viața personală.

Cred că va trebui să gândim repede legi sănătoase și măsuri financiareși economice solide pentru a reuși să inversăm trendul în materie demografică.Altfel,la orizontul lui 2030 vom mai fi  vreo  9-10 milioane de români pe aici!În cel mai bun caz!

Vreau să construiesc împreună cu toți  colegii parlamentari din PMP un Pachet legislativ privind incurajareafamiliei și natalității în România.Legi care chiar vor produce efectele așteptate privind regenerarea demografică a  națiunii noastre.

Pentru a avea milioane de familii de români fericite.