Analize gratuite pentru depistarea bolilor renale la Diaverum

 

28829117 2328656590496020 693111563 n Analize gratuite pentru depistarea bolilor renale la Diaverum poze

Cea de-a doua zi de joi din luna martie este dedicată, la nivel mondial, rinichiului. Prin intermediul acestei zile, Societatea Internațională de Nefrologie intenționează să atragă atenția asupra bolilor specifice rinichilor, celor mai recente metode de tratament, măsurilor preventive și evoluției bolilor de rinichi în lume.
Boala cronică de rinichi este o problemă de sănătate publică ce afectează aproximativ 195 de milioane de femei din lumea intreagă, situându-se pe locul 8 in topul cauzelor de deces în rândul femeilor.
Potrivit unor studii, prevalența riscului de a dezvolta boala cronică de rinichi este mai ridicată în randul femeilor în raport cu bărbații. Cu toate acestea, numărul femeilor dializate este mai mic decat cel al bărbaților, din trei motive principale: progresia bolii cronice de rinichi este mai lentă în rândul femeilor, barierele socio-economice conduc la întârzierea dializei sau absența acesteia în randul femeilor, si accesul inegal la serviciile de sănătate în anumite țări. De asemenea, efectuarea transplantului renal este inegala, datorită diverselor aspecte de ordin social, cultural și psihologic.
In 2018, Ziua Mondială a Rinichiului este marcată pe 8 Martie pentru a sublinia importanța sănătății femeilor în general, și a sănătății rinichilor, în special. Ziua Mondială a Rinichiului, ajunsă in 2018 la a 13-a aniversare, promovează accesul egal la educație și servicii medicale pentru femeile din întreaga lume. Astfel, în Centrul de Dializă și Nefrologie Diaverum Craiova se organizează ZIUA PORTILOR DESCHISE. În acest sens, in zilele de 8 si 9 martie se oferă examinare gratuită (screening) în vederea depistării precoce a bolilor renale in sediul Diaverum Craiova din strada Gheorghe Chitu nr 39. Programarile se vor face la nr de telefon 0251 530 228.
Compania Diaverum România a intrat pe piața din România în anul 2011. Ȋn prezent, ȋn cele 27 clinici de dializă sunt ȋngrijiţi peste 3.600 de pacienţi, compania poziţionându-se astfel pe locul al doilea pe piaţa serviciilor medicale de dializă din România.

Facebook Twitter Google+ L