Americanii au descoperit de astă toamnă o “lost world” în “Carpathian Garden” – video

m liana mitrita calangiu Americanii au descoperit de astă toamnă o lost world în Carpathian Garden   video poze

Liberalii craioveni îşi aduc întăriri din afară să arate cum a uitat statul român să-şi promoveze atracţiile, chit că nu-l costa un sfanţ.

Şefa PNL Craiova Cristina Calangiu a venit la conferinţa de presă de azi cu o colegă de partid recuperată din State. Liana Mitriţă a povestit ce succes fantastic a repurtat la New York o expoziţie cu obiecte arheologice din România, pe care americanii le-au catalogat, în ditamai cartea, drept vestigiile celei mai vechi civilizaţii europene.

m coperta carte americani Americanii au descoperit de astă toamnă o lost world în Carpathian Garden   video poze

Liana Mitriţă spune că a aflat despre cartea şi despre exoziţia “The Lost World of Old Europe”, chiar de la autoarea lucrării, care, întâmplător, îi era pacientă.

“Au fost sute de persoane la inaugurare, au fost prezenţi ziarişti de la New York Times şi de la cele mai importante televiziuni. M-a susprins însă neplăcut faptul că acest eveniment nu a fost popularizat printre românii din New York. Americanii au fost încântaţi de aceste obiecte,majoritatea provenind de la muzee din România, şi de această civilizaţie, pe care o consideră cea mai veche din Europa, numai românilor se pare că nu le-a stârnit interesul. Consulatul român nu i-a anunţat, eu şi câţiva prieteni am reuşit să anunţăm televiziunea şi ziarele româneşti. Expoziţia a stat câteva luni la New York, apoi a plecat la Londra şi, în cele din urmă la Atena. Nu înţeleg cum se face că, atunci când ai norocul să ai aşa ceva, această cultură din Valea Dunării, pe care alţii ţi-o promovează, să nu faci un minim efort să profiţi de această poveste”, a spus Liana Mitriţă.

m mormant cucuteni Americanii au descoperit de astă toamnă o lost world în Carpathian Garden   video poze

“Iată că statul român nu reuşeşte să profite nici măcar de ceea ce fac străinii pentru imaginea României, pe bani privaţi şi fără sume imense cheltuite de la buget. Probabil că, înainte de a da drumul brand-ului de ţară, doamna Udrea trebuia să se mai consulte şi cu electoratul domnului Băsescu de peste hotare, cam ce-i interesează pe străini despre România şi cu ce ne-am putea face reclamă”, a declarat Cristina Calangiu, preşedintele PNL Craiova.

http://www.youtube.com/watch?v=vvB0hEU2GHM