Amelia Etegan: Trei doamne și toate trei incompatibile în comisia de „execuție” a managementului la CJCPCT Dolj. Oana Bică: Va fi reevaluată. Nu comentez frustrările nimănui!

IMG 1100 Amelia Etegan: Trei doamne și toate trei incompatibile în comisia de „execuție” a managementului la CJCPCT Dolj. Oana Bică: Va fi reevaluată. Nu comentez frustrările nimănui! poze

Amelia Etegan, șefa Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, a susținut azi o conferință de presă, anunțată ca una de bilanț pentru activitatea de anul trecut, dar care s-a transformat într-un rechizitoriu la adresa comisiei de evaluare a managementului instituției, for care a recomandat recent încetarea contractului directoarei, acordându-i notă sub linie.

Directoarea CJCPCT Dolj susține că trei dintre membrele comisiei de evaluare, în frunte cu vicepreședintele CJ Dolj Oana Bică, nu aveau ce căuta în comisie.

„Cu două dintre doamne am avut anterior relații contractuale. Una dintre ele s-a ocupat în trecut de colocviile susținute în cadrul festivalului Maria Tănase, iar cealaltă m-a invitat să fac parte din juriul unui concurs organizat de instituția sa la Târgu Jiu. În ceea ce o privește pe domna Oana Bică, eu am făcut parte din comisia care a evaluat-o în două rânduri, în perioada în care ocupa funcția de manager al ansamblului Maria Tănase. Consider că nu aveau ce căuta în comisia de evaluare din motive de incompatibilitate. Pot să vă spun că nici măcar nu mi-a fost prezentată comisia de evaluare. Nu mi-am putut da seama cine e membru în comisie și cine e în secretariatul tehnic decât din faptul că cei din secretariat tăceau, restul puneau întrebări. Oricum, eu nici măcar nu am fost convocată oficial la evaluare, doar am fost sunată la un moment dat și mi s-a spus să fiu prezentă într-o anumită zi, la ora 12.00, la CJ. Pe lângă problemele de procedură, nu au făcut efortul să citească raportul de evaluare pe care l-am depus și nici nu mi-au dat posibilitatea să răspund la întrebări cum se cuvine. Mi-au dat o notă sub 7 și a recomandat desfacerea contractului de management. Semăna mai degrabă cu un pluton de execuție decât cu o comisie de evaluare. Probabil că cineva se aștepta să-mi iau jucăriile și să plec acasă. Nu voi face asta, pentru că e vorba de munca mea de 13 ani. Sunt cel mai longeviv director al centrului”, a declarat, printre altele, Amelia Etegan.

 

Aceasta a mai precizat că a contestat decizia comisiei și a obținut reluarea procedurii de evaluare a managementului de la CJCPCT Dolj, dar că a decis să-și prezinte nemulțumirile în conferință de presă pentru că s-a săturat să fie „întrebată pe la colțuri dacă s-a întâmplat ceva la evaluare”.

Solicitată să-și exprime un punct de vedere, vicepreședintele CJ Dolj Oana Bică a evitat să se refere pe larg la subiect, mărginindu-se să declare că soarta managerului de la CJCPCT Dolj va fi decisă săptămâna viitoare.

DSC 0698 Amelia Etegan: Trei doamne și toate trei incompatibile în comisia de „execuție” a managementului la CJCPCT Dolj. Oana Bică: Va fi reevaluată. Nu comentez frustrările nimănui! poze

„Nu comentez supărările și frustrările nimănui. Doamna manager urmează să fie reevaluată săptămâna viitoare și comisia va decide soarta managementului de la Centrul Judetean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj”, a declarat Oana Bică.