Alocuțiunea prefectului de Dolj, la deschiderea anului universitar

Luni, 30 Septembrie, la Universitatea din Craiova, a avut loc deschiderea anului universitar 2019-2020.

Cu acest prilej, Prefectul judeţului Dolj, domnul Dan Narcis Purcărescu, a susţinut o alocuţiune:

,,Mă simt onorat să mă aflu astăzi alături de dumneavoastră, într-o zi atât de frumoasă, încărcată de emoţie şi bucurie.

Temelia multor vise s-a pus aici, în  Universitate din Craiova, o insituţie care a adus şi continuă să aducă prestigiu oraşului nostru.

Aici, dragi studenţi, porneşte drumul vostru în viaţă, iar sfatul meu este unul pe care, fără îndoială, l-aţi auzit de nenumărate ori, dar pe care am simțit nevoia să vi-l dau și eu astăzi: ,,ÎNVĂŢAŢI! Bucuraţi-vă de aceşti ani frumoşi ai vieţii voastre, dar nu neglijaţi studiul. Voi sunteţi viitorul ţării, speranţa şi mândria!

Am auzit de mult o maximă, care mi-a rămas întipărită în minte: ,,Trăieşte ca şi cum ai muri mâine, învaţă ca şi cum ai trăi veşnic.”

 

Este important să trăim din plin viaţa, să ne bucurăm de fiecare zi, pentru că fiecare clipă a existenţei noastre este o binecuvântare. Echilibrul nu trebuie să lipsească, însă, căci el dă formă şi contur vieţii noastre.

În ceea ce priveşte învăţarea, viaţa, în sine, este un lung proces de cunoaştere şi autocunoaştere, iar omul cel mai câştigat este acela care ştie cu adevărat ceva, cel care stăpânește un domeniu, căci în lumea în care trăim astăzi, cunoaştere înseamnă putere.

Totodată, este şi cheia spre evoluţie, aşa că nu vă limitaţi niciodată, nu fiţi autosuficienţi, cât timp lumea evoluează, evoluaţi şi voi odată cu ea şi aduceţi un plus, cât de mic, dar un plus în jurul vostru.

Determinarea voastră și timpul petrecut pe băncile facultății, cu siguranță, vor da roade și vor face din voi profesioniștii de mâine, de care țara are atâta nevoie.

Așadar, vă urez mult succes în noul an universitar, stimați profesori și dragi studenți!”

 

 

 

 

Biroul de presă

Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj