Alegerile locale din Dolj în cifre: cine sunt performerii scrutinului din 27 septembrie

psd filiasi ponta costelus 3 Alegerile locale din Dolj în cifre: cine sunt performerii scrutinului din 27 septembrie poze

Cel mai votat primar din judeţ rămâne Lia Olguţa Vasilescu, de la PSD, care a reuşit să adune, în alegerile din 27 septembrie, peste 30.000 de voturi şi un avantaj de peste zece procente faţă de următorul clasat în cursa pentru postul de primar al Craiovei. Nu este însă cel mai mare procentaj realizat în mediul urban, prima poziţie în acest clasament revenindu-i tot unui pesedist, Gheorghe Ilie Costeluş, de la Filiaşi. Acesta a reuşit să-şi adjudece al doilea mandat în fruntea oraşului cu 6.507 voturi, reprezentând un procent de 88,7 la sută, tânărul primar ratând, la aproximativ 100 de voturi, trecerea pragului psihologic de 90 la sută. La polul opus, cel mai puţin votat primar din Dolj nu s-a arătat la faţă din cele mai mici comune ale judeţului – Botoşeşti Paia şi Gogoşu. Ambele localităţi au beneficiat de o prezenţă masivă la vot, de peste 80 la sută, edili fiind aleşi liberalii Alexandru Opran şi Janin Bărăgan, ambii candidaţi obţinând peste 300 de voturi fiecare. La prima vedere, recordul negativ la vot a fost atins în ultima comună în ordine alfabetică, la Verbiţa, unde fotoliul de primar a fost adjudecat de liberalul Daniel Guguştea, cu 250 de voturi.

Cetatea lui Duţă. Primarul în funcţie a ratat unanimitatea la mustaţă

Pragul cu pricina a fost depăşit însă de câţiva primari din judeţ, şi aceştia aparţinând PSD. Este vorba despre Săndică Osiac de la Seaca de Pădure, cu 90,33 la sută, Mihnea Marius Leonard, care a obţinut 93,73 la sută din voturile exprimate în comuna Piscu Vechi, precum şi de Ion Răcăreanu, primarul comunei Brădeşti, care a reuşit să obţină încă un mandat în fruntea comunei, adunând 1.983 de voturi, adică un procent de 94,29 la sută din cele valabil exprimate. Campionul absolut al procentajului obţinut la locale este însă, şi de această dată, primarul Marin Duţă de la Cetate, care a bifat 99,14 la sută din voturi.

INTEGRAL în INDISCRET