Alegerile din PDL Craiova, amânate

m solomon viceprimari Alegerile din PDL Craiova, amânate poze

Democrat-liberalii craioveni au făcut praf calendarul scrutinului: întreg procesul s-a înecat la mal

Deşi au fost demarate de câteva luni bune, în Dolj, alegerile interne din PDL nu par prea aproape de final, deşi în majoritatea filialelor locale au avut loc scrutine interne şi au fost alese noi conduceri. Şirul alegerilor s-a blocat însă tocmai când venise rândul filialei municipale a PDL să-şi aleagă o nouă echipă la vârf.

În urmă cu câteva săptămâni, data avansată de liderii PDL Craiova pentru organizarea conferinţei de alegeri era de 20 iunie, termen stabilit prin programul comunicat de la centru, urmând ca pe 2 iulie să aibă loc alegeri pentru conducerea filialei judeţene de partid. Ulterior, planurile democrat-liberalilor s-au modificat. “Din câte ştiu şi după cum am şi fost informaţi, nu vor mai avea loc alegeri în filiala municipală. Cel puţin în perioada următoare. Am făcut alegeri la toate organizaţiile de cartier, dar nicio veste despre conferinţa municipală. Lucrurile au rămas în coadă de peşte”, a precizat unul dintre membrii PDL Craiova.

Viceprimarul Mărinică Dincă, secretar general al organizaţiei municipale a PDL, spune că alegerile vor avea loc “la un moment dat”, fără să poată preciza când anume. Singurul lucru cert la această dată este că democrat-liberalii craioveni nu mai au nici un termen precis de respectat pentru alegerea unei noi conduceri. “La un moment dat, vom organiza şi alegeri în PDL Craiova. Doar n-o să rămânem conducători pe viaţă cei care suntem acum în funcţii. Nu pot spune însă când vor avea loc alegerile. Cert este că nu mai suntem legaţi de acel termen, de 20 iunie”, a declarat Dincă. Blocarea alegerilor la nivelul municipiului pune sub semnul întrebării şi organizarea scrutinului pentru şefia PDL Dolj, acolo unde – spre deosebire de PDL Craiova, filială fără măcar un candidat cert la funcţia de preşedinte – îşi anunţaseră deja candidaturile ministrul Radu Berceanu şi deputatul Gelu Vişan.