Alegeri la PDL Craiova. Solomon, candidat unic

m stolo solo boc Alegeri la PDL Craiova. Solomon, candidat unic poze

Pedeliştii craioveni îşi aleg preşedintele la sfârşitul lunii, primarul Antonie Solomon candidând la un nou mandat în fruntea filialei municipale. 

După ce conducerea partidului a “dezgheţat” alegerile interne în PDL, democrat-liberalii doljeni se grăbesc să finalizeze scrutinul demarat în vară. Surse din cadrul filialei doljene a PDL susţin că în mai puţin de o lună, procesul de alegeri va fi finalizat la nivelul judeţului. Conferinţa de alegeri a filialei municipale a PDL este programată pentru data de 30 octombrie, unicul candidat pentru postul de preşedinte al organizaţiei care s-a anunţat până în acest moment fiind primarul Antonie Solomon.

Edilul deţine şefia filialei Craiova a PDL din 2007, dar în ultima perioadă a lipsit de pe scena politică a urbei, fiind arestat preventiv timp de şase luni în dosarul de corupţie aflat încă pe rolul Tribunalului Galaţi.

Solomon anunţase între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale de anul trecut că îşi depune demisia din funcţia de preşedinte al PDL Craiova dacă organizaţia nu-i asigură lui Traian Băsescu primul loc la nivelul municipiului, lucru care nu s-a întâmplat, actualul şef al statului pierzând în faţa lui Geoană în secţiile de vot din Craiova. Relaţia lui Solomon cu PDL Craiova a revenit în discuţie şi după arestarea sa din martie, situaţie care-l făcea pasibil de o suspendare din PDL, partidul amânând însă pe termen nedeterminat o decizie în acest sens.

Alegerile la nivelul organizaţiei judeţene a PDL sunt aşteptate să fie organizate imediat după scrutinul de la municipiu, cel mai probabil în prima săptămână a lunii noiembrie. Pentru funcţia supremă în PDL Dolj şi-au anunţat deja candidatura actualul preşedinte Radu Berceanu şi deputatul de Băileşt Gelu Vişan. O primă rundă din confruntarea celor doi a avut loc deja în urmă cu câteva săptămâni, când Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Dolj i-a retras sprijinul politic lui Vişan pentru declaraţii ofensatoare la adresa colegilor din conducerea filialei. Odată cu sprijinul politic, Vişan a pierdut şi postul de secretar general al PDL Dolj.