ALDE DOLJ:AVERTISMENTUL CELOR DE LA FORD TREBUIE LUAT ÎN SERIOS

 

 

Deputat Ion Cupă, Vicepreședinte național ALDE:” Guvernul trebuie să accelereze concretizarea construcției drumurilor rapide. Este nevoie de soluții posibil de pus repede în practică

Preocuparea centrală a guvernării în perioada următorilor doi ani trebuie să fie dezvoltarea economică. În primul rând recuperarea întârzierilor la proiectele de infrastructură, în special construcția de autostrăzi și drumuri rapide. Acestea trebuie să fie în mod real o țintă  strategică pentru România  în următorii doi ani.

Discursurile despre autostrăzi și drumuri rapide în Oltenia și în toată țară trebuie să lase loc pașilor concreți pentru realizarea lor.Barierele care mai există în calea acestor proiecte, indiferent de natura lor, trebuie eliminate. Dacă există grupuri de interese nelegitime, politice sau economice, care frânează dezvoltarea acestor proiecte ele trebuie urgent înlăturate. Guvernul trebuie să dea dovadă de mai multă vigilență și fermitate. Săptămânal guvernul ar trebui să informeze opinia publică  despre stadiul proiectelor de infrastructură rapidă”- apreciază liderul ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă

Riscul întârzierii acestor proiecte este unul major pentru dezvoltarea economică și stabilitatea țării noastre.Ar fi păcat să pierdem ceea ce am câștigat ca și investiții consolidate în România datorită lipsei de drumuri rapide care să lege principalele orașe de coridoarele europene de transport.

Referitor la Dolj, eventuala pierdere a investiției FORD de 1,5 miliarde de euro -adusă în țară noastră de guvernul Tăriceanu- ar fi o catastrofă. De aceea, avertismentul conducerii FORD România, făcut prin vocea domnului Ian Person la Radio France Internațional ” Vom analiză exact ceea ce fac autoritățile române în materie de infrastructură, după care vom decide cum și unde ne vom investi banii !” trebuie luat ca un grav semnal de alarmă atât de către autoritățile locale doljene cât și de  guvernul României.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ