ALDE DOLJ: SPRIJINIM MICII FERMIERI

ANDRA POPESCU alde dj ALDE DOLJ: SPRIJINIM MICII FERMIERI poze

Andra Popescu, Vicepreședinte ALDE Dolj: ”Aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru aplicarea Programului privind susținerea crescătorilor de suine vine și în sprijinul fermierilor doljeni

Susținem inițiativa guvernului de a relansa rasele de porci Mangalița și Bazna în agricultura românească.Acest proiect ce va fi lansat printr-o hotărârede guvern ar da o mână de ajutor importantă micilor fermieri în special.

Schema de ajutor de minimis presupune acordarea cu titlu gratuit a minim doi porci subvenționați fermierilor interesați.Aceștia vor avea obligația creșterii lor la minim 130 de kg, urmând ca jumătate din ei să fiedați la abatorizare.

Menționăm că toate condițiile care trebuiescîndeplinite de către micii fermieri(inclusiv cele sanitar veterinare) sunt mult mai lejere decât cele pentru marii crescători tocmai pentru ca tot mai mulți fermieri să se poată înscrie în acest program.

Toți cei interesați din Dolj se pot înscrie în program la Direcția Agricolă Județeană în maximum 60 de zile  de la data intrării în vigoare a hotărârii de guvern.Pentru acest program care va funcționa după principiul ”primul venit primul servit” Ministerul Agriculturii va aloca 4,6 milioane de lei.

ALDE Dolj va demara o campanie de informare asupra acestui program în tot județul.

 

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ