ALDE DOLJ: SPRIJIN IMPORTANT PENTRU PRIMĂRII

Ion Cupa ALDE DOLJ: SPRIJIN IMPORTANT PENTRU PRIMĂRII poze

Deputat Ion Cupă, presedinte ALDE Dolj:”Miza  este finantarea dezvoltarii localitatilor, mai cu seama finalizarea acelor proiecte in domeniul alimentarii cu apa sau al salubrizarii  care au asumate termene de conformare

Posibilitatea acordata de guvernul PSD-ALDE prin recenta OUG ca primariile sa poata imprumuta până la 500 milioane de lei de la trezoreria Statului are in vedere finantarea suplimentara a dezvoltarii comunitatilor locale  in conditiile in care sumele alocate de la Bugetul de Stat si cele din fonduri nerambursabile nu sunt suficiente.

Aceasta facilitate vine mai cu seama in sprijinul autoritatilor locale de a finaliza acele proiecte de alimentare cu apa sau salubrizare care au termene de conformare si a caror nefinalizare pot atrage proceduri  nedorite de infringement la adresa Romaniei.

Preocuparea noastra ramane asigurarea in fiecare localitate a acelui pachet minim 10 S de  servicii publice  in domenii principale ale vietii:  sănătate, educaţie, apă, canalizare, iluminat public, transport, salubrizare, cultură, sport şi tineret, locuinţă.

Un sprijin la fel de important acordat primariilor este  si acela ca excedentul bugetului local  poate fi utilizat in 2018 pentru a fi finantate corectiile financiare aferente proiectelor de dezvoltare, rambursarea imprumuturilor contractate, sentintele civile definitive, plata arieratelor dar si cheltuieli de personal. Cu precizarea ca acest lucru poate fi facut doar in cazul in care aceste categorii de cheltuieli nu pot fi asigurate din veniturile proprii si din sumele de echilibrare primite conform Legii bugetului de stat pe anul 2018.

Deasemenea in sprijinul administratiilor locale vine si posibilitatea acordata acestora, in vederea deblocarii finantarii din credite a investitiilor publice de interes local,  de a muta sume autorizate ca trageri pentru anul curent de la o finantare rambursabila la alta in cadrul sumei totale autorizate pentru anul respectiv.

Important este ca la toate nivelurile de decizie prima preocupare sa fie cea legata de solutii pentru cresterea investitiilor in dezvoltare.

 

BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ