ALDE DOLJ: SCANDALURILE LEGATE DE ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI TREBUIE OPRITE DEFINITIV

anisoara stanculescu ALDE DOLJ: SCANDALURILE LEGATE DE ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI TREBUIE OPRITE DEFINITIV poze

Anișoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova: ”Este nevoie de o lege/reglementare prin care proprietarii de apartamente să încheie individual contracte cu furnizorii de utilități ai orașului

După 27 de ani de conflicte, neînțelegeri, scandaluri în privința raporturilor dintre proprietarii de apartamente, asociațiile de proprietari/locatari, primărie și furnizorii de utilități, e timpul pentru o soluție durabilă la rezolvarea acestei probleme.

Nu este normal nici la Craiova, nici în altă parte să mai târâm după noi (în sens de comunitate) această problemă încă un sfert de secol.

Cazul cel mai recent de la Asociația de proprietari nr. 26 Brazda lui Novac, din Craiova, unde  administratoarea a dispărut fără urmă, iar proprietarii s-au trezit cu restanțe la întreținere de ordinul zecilor de mii de lei, deși cei mai mulți dintre ei sunt cu plata întreținerii la zi, ne arată, încă o dată, că această problemă nu mai poate fi tergiversată.

Dincolo de acest caz punctual pe care primăria și poliția Craiova au obligația de a-l soluționa cât mai repede (vine iarna, situația se poate complica și mai tare!) este limpede că trebuie găsită o soluție de secol 21 la aceste probleme.

Ca liberali autentici, noi, cei din ALDE, credem că este nevoie de o lege/reglementare care să fie adecvată tipului de proprietate privată. Anume, proprietarii de apartamente ar trebui să aibă posibilitatea încheierii unor contracte individuale cu furnizorii de utilități, contracte pentru a căror respectare sau nerespectare  aceștia să aibă întreaga responsabilitate.

Contractarea directă a serviciului de furnizare a căldurii cu proprietarii/beneficiarii de apartamente, plata directă la furnizori reprezintă soluția pentru rezolvarea deficiențelor înregistrate la furnizorii de utilități dar și pentru eliminarea nesfârșitelor infracțiuni de sustragere/delapidare de la asociațiile de locatari.

Probleme precum cele de la Craiova se înregistrează în toată țara. Credem că este timpul ca reprezentanții primăriilor să facă o presiune constructivă dar fermă asupra guvernului, asupra Legislativului pentru elaborarea unor hotărâri, acte normative în sensul celor precizate mai sus. Societatea noastră nu trebuie să mai intre în al doilea secol al existenței noastre naționale cu această problemă atât de dezonorantă pentru comunitățile noastre.

 

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ