ALDE DOLJ: ROLUL NOSTRU ÎN GUVERN ESTE SĂ CONSOLIDĂM CREȘTEREA ECONOMICĂ

 

 

Deputat Ion Cupă, Vicepreședinte național ALDE :” Vom pune proiecte liberale pe masa guvernului și vom acționa pentru realizarea lor.”

 

 

 

            ALDE va face o analiză riguroasă în aceste zile  deopotrivă asupra activității sale politice cât și asupra misiunii sale guvernamentale.

Rămânem un partid liberal și rostul nostru este să promovăm pe masa guvernului din care facem parte proiecte și politici publice liberale menite să dinamizeze economia și să modernizeze societatea românească.

Astfel, considerăm că este nevoie de o redeschidere a dezbaterii pe OUG 114, păstrând ceea ce este viabil (ROBOR, plafonare preț energie pentru cei vulnerabili) și eliminând măsurile care ar putea afecta/ afectează mediul economic.

Vom susține înfiintarea unei Bănci de Dezvoltare și Investiții care este prioritară pentru sprijinirea adecvată a capitalului autohon. Este necesar să revedem situația investițiilor din România și să ne focalizăm pe acele investiții generatoare de modernizare și creștere a calității vieții: infrastructură rutieră și feroviară, infrastructură de sănătate publică (spitale, unități medicale în localități mici).

Vom cere în guvern orientarea rapidă a unor alocări bugetare semnificative către informatizarea administrației centrale și locale și interconectarea acestor sisteme, cu precădere în sectorul administrației fiscale și vamale, primării și autorități emitente de documente (certificate, autorizații). Efectele acestor măsuri se vor vedea în diminuarea birocrației și a corupției, în creșterea încrederii cetățenilor în stat, în autoritățile publice.

Vom iniția un proiect legislativ absolut necesar prin care să se prevadă că prețurile la produse și servicii trebuie să fie exprimate în lei și nu în echivalentul  în euro. Vom evita astfel o serie de speculații comerciale în defavoarea  cumpărătorului român.Ne propunem ca într-un orizont scurt de timp să relansăm investiții în domeniul îngrășămintelor, în producerea de energie electrică în centrale pe gaz și în centrale fotovoltaice.

Acestea sunt câteva dintre proiectele concrete pentru care ALDE își asumă în continuare participarea sa responsabilă la actul guvernării.

Apelul nostru este ca deopotrivă partidele de la Putere și partidele din  Opoziție să își canalizeze energiile pe astfel de politici concrete, care au în vedere binele public iar nu pe dispute sterile care nu produc decât ură, încrâncenare și piedici suplimentare în procesul dezvoltării societății noastre.

 

                                           BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ