ALDE DOLJ:  REDAȚI COPIILOR LOCURILE DE JOACĂ!

anisoara stanculescu ALDE DOLJ:  REDAȚI COPIILOR LOCURILE DE JOACĂ! poze

Anișoara Stănculescu, Președinte ALDE Craiova:”Cred că Primăria trebuie să găsească soluții pe termen lung pentru protejarea locurilor de joacă pentru copiii Craiovei”

Considerăm că ridicatul din umeri al autorităților în privința modului defectuos de gestionare a locurilor de joacă pentru copiii Craiovei nu poate ține loc de soluții.

În continuare multe locuri de joacă din oraș  sunt ruine urbane și reprezintă un  risc maxim la adresa securității și sănătății copiilor noștri.

În mod normal aceste locuri de joacă ar trebui refăcute și protejate. Dacă nu exista vointă și resurse pentru așa ceva atunci  echipamentele dezmembrate ar trebui îndepărtate iar locul respectiv să fie curățat și amenajat.

Cerem  Primăriei și Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public  să dea dovadă de mai multă rigoare și expertiză atunci când realizează contractele de achiziție ale mobilierului și echipamentelor pentru aceste locuri de joacă sau când fac recepția acestora. Altfel se irosesc bani publici pe achiziții proaste și nesigure.

Pe de alta parte noi credem că se pot gasi formule de parteneriat între autorități (primărie, regie, poliția locala etc.) și diverse asociații ( ale locatarilor din zonele respective, ale părinților, ale elevilor, ale pensionarilor) pentru a se asigura o supraveghere eficienta a acestor locuri de  joacă pentru copii.

În acelasi timp solicitam Primăriei să verifice cu mai multă atenție modul în care salubritatea își face datoria în aceste zone rezervate copiilor.

Bucuria copiilor nu trebuie cenzurată de incompetență sau lipsa de responsabilitate a celor plătiți din bani publici să își facă treaba!

BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ