ALDE Dolj: NE ȚINEM CUVÂNTUL DAT PENSIONARILOR

 

Anișoara Stănculescu, vicepresedinte ALDE Dolj:”Noua lege a pensiilor construită pe principiul ”la muncă egală plata egală” va aduce o viață mai bună pentru toți pensionarii”

 

 

 

Adoptarea Noii Legi a Pensiilor este încă o dovadă ca ALDE și PSD își respectă angajamentele făcute la preluarea guvernării.

Această lege va corecta un sistem inechitabil și va asigura unun trai decent persoanelor care au încheiat sau vor încheia activitatea în piața muncii.

Preocuparea noastra a celor din ALDE a fost aceea de a contribui la o lege a pensiilor care să redea demnitatea pensionarilor printr-o majorare sustenabilă a pensiilor, conform contribuției, pe baza principiului la muncă egală plata egală”- afirmă Anișoara Stănculescu, vicepreședinte ALDE Dolj.

Noua Legea pensiilor este adoptată la peste 10 ani de când a avut loc o dublarea veniturilor pensionarilor, în timpul guvernului condus de Călin Popescu-Tăriceanu.

Și atunci, ca și azi, opoziția reprezentată de PDL, astăzi ”noul” PNL, s-a opus vehement majorării pensiilor, invocandnesustenabilitatea legii, absența resurselor financiare pentru creșterea lor.

ALDE informează pe toți pensionarii că guvernul are resursele financiare pentru susținerea prevederilor legii.Majorările de pensii anunțate pentru 1 septembrie NU vor fi amânate.Toate pensiile mărite vor fi achitate la timp.Punctul de pensie  va crește conform graficului guvernamental și toate majorările acestuia, prevăzute de noua lege, vor deveni realitate.

Ședința Camerei Deputaților de azi a arătat încă o dată cinismul de care dau dovadă reprezentanțiiopoziției. PNL și USR au încercat să se ascundă în spatele abținerii de la vot pentru a nu apărea notificat în dreptul lor că au votat împotrivă. Indiferent de trucurile pe care au încercat să le aplice, abținerea PNL și USR de la votul în favoarea creșterii pensiilor, reprezintă un mesaj foarte clar dat românilor: acela că nu sunt de acord cu o lege esențială pentru milioane de pensionari. Aceștia ar trebui să explice public de ce au adoptat această atitudine.

 

BIROUL DE PRESĂ ALDE Dolj