ALDE Dolj: Năstase critică modul de lucru „neprofesionist” din parcul Romanescu

IMG 1362 ALDE Dolj: Năstase critică modul de lucru „neprofesionist” din parcul Romanescu poze

Vineri, 15 aprilie 2016, la sediul ALDE Dolj a avut loc o conferinta de presa sustinuta de catre Presedintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupa, Presedintele Executiv ALDE Dolj, Dumitru Ghinea, Vicepresedintele ALDE Dolj, Gabriel Zamfir, si Presedintele ALDE Craiova, Profesorul Mircea Nastase.

 

Printre temele abordate s-au enumerat teme de interes national cum ar fi indemnizatia pentru mame, legea salarizarii, scaderea cotei de incredere a guvernului tehnocrat, precum si doua teme de interes local, si anume situatia Parcului Romanescu si situatia locuitorilor din Drumului Apelor.

 

Presedintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupa, si-a exprimat dezacordul privind pozitia guvernului Ciolos care sustine ca nu exista bani pentru cresterea indemnizatiei mamelor. ALDE Dolj califica drept inacceptabila aceasta abordare, mai ales ca problema natalitatii scazute din Romania tinde sa devina din ce in ce mai serioasa. Cupa a declarat ca este inadmisibil ca Executivul sa spuna ca Parlamentul nu a indicat sursa de finantare pentru aceasta masura. Adica, in logica acestui executiv, Parlamentul trebuie sa isi asume si rolul de putere executiva, pe langa cel legislativ.

 

Presedintele Executiv ALDE Dolj, Dumitru Ghinea, a prezentat problema salarizarii unitare. Potrivit acestuia, draftul proiectului de lege cu care Guvernul Ciolos trebuia sa vina in fata Parlamentului a fost construit pe baze gresite, mai mult chiar, partenerii de dialog, cum ar fi societatea civila, patronatele, sindicatele, nefiind consultate. Asadar, nu este de mirare ca Ministrul Muncii si-a prezentat demisia. Ghinea a declarat ca Ordonanta de Guvern este o carpeala si ca a avut efect negativ asupra unor categorii profesionale precum cele din invatamant si sanatate.

 

Vicepresedintele ALDE Dolj, Gabriel Zamfir, a prezentat rezultatele unui sondaj recent al INSCOP, din care reiese scaderea popularitatii Guvernului Ciolos. Potrivit rezultatelor prezentate de catre Zamfir, numarul romanilor care prefera un guvern tehnocrat unui guvern politic a scazut de la 50,5% (Nov. 2015) la 38,5%. De asemenea, ideea de guvern politic s-a apreciat in fata alegatorilor, crescand de la 32,1% (Nov. 2015) la 40,9%. Zamfir a adaugat ca aceste rezultate sunt efectul guvernarii deficitare a tehnocratilor, care nu au stiut sa rasplateasca increderea pe care romanii si-au pus-o in ei.

Presedintele ALDE Craiova, Profesorul Mircea Nastase, a tinut sa precizeze pozitia personala si cea a organizatiei pe care o conduce fata de modul neprofesionist in care se realizeaza reabilitarea Parcului Romanescu. Este fara indoiala un exemplu de cum se poate actiona si se poate distruge un patrimoniu cultural si national, a spus Nastase. Proiectul si propunerile facute nu au fost profesioniste, solutiile propuse ducand la degradarea vegetatiei si alterarea elementelor de arhitectura peisagistica. Presedintele Nastase a precizat ca Ministerul Culturii a sistat temporar activitatile, cu toate ca daduse avizul de incepere a lucrarilor. Din pacate, cei care aveau sarcina de a veni cu un plan de derulare a lucrarilor nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor, rezultatul fiind dezastruos. Una dintre problemele Craiovei, a mai spus Nastase, este lipsa spatiilor verzi, iar proiectul de reabilitare a parcului presupunea adancirea acestei probleme. Presedintele ALDE Craiova a incheiat acest subiect exprimandu-si speranta ca Parcul Romanescu isi va pastra frumusetea naturala si unicitatea si sa nu devina un kitsch artificial precum parcarea “supra-subterana”.

Profesorul Mircea Nastase a continuat prin a prezenta situatia anormala a locuitorilor din Drumul Apelor, o zona aflata in litigiu intre Primaria Craiova si Primaria Comunei Carcea. Este nefiresc ca proprietarii sa plateasca doua impozite catre doua autoritati diferite, fara a se putea bucura de conditii decente de trai. Aceasta situatie, a mai declarat Nastase, este un exemplu de management deficitar al conflictelor, care dateaza de pe vremea Primarului Antonie Solomon. Solutia oferita de catre Mircea Nastase consta in actualizarea documentatiei cadastrale si a cartii funciare, precum si delimitarea clara a teritoriului si a proprietatii.

 

Departamentul de Comunicare

Biroul de Presa