ALDE DOLJ: ÎNCURAJĂM ACCESAREA PROGRAMULUI ”INVESTEȘTE ÎN TINE”

Adrian Marinescu ALDE DOLJ: ÎNCURAJĂM ACCESAREA PROGRAMULUI ”INVESTEȘTE ÎN TINE” poze

Adrian Marinescu, Vicepreședinte ALDE Dolj, lider TLDE Dolj: ”Creditele cu dobândă zero sunt o bună oportunitate pentru tinerii doljeni  în vederea unei mai bune pregătiri profesionale”

Noi cei din ALDE considerăm că o adaptare cât mai bună la cerințele pieței cresc șansele de reușită profesională pentru fiecare cetățean activ.

În acest sens, apreciem că lansarea începând de luni 15 octombrie 2018  a Programului ”Investește în Tine” este o bună oportunitate de a accesa bani prin CEC Bank cu dobândă suportată de stat.

Aceste credite se pot lua pentru perioade de până la zece ani atât de către tinerii de până la 26 de ani care pot primi până la 40.000 de lei, cât și de către persoanele cu varsta cuprinsă între 26 și 55 de ani care pot primi 35.000 de lei, banii putând fi cheltuiți pentru educație, cultură sau sănătate.

ÎI încurajăm pe tinerii doljeni să acceseze aceste resurse importante pentru dezvoltarea lor personală și profesională mai cu seamă că anii de cursuri sau de studii reprezintă perioadă de grație, achitarea creditului urmând a fi făcută după acești ani (maximum 5)

Condițiile de eligibilitate sunt relaxate astfel încât șansele de a  accesa un asemenea credit sunt foarte mari. Un lucru important de știut este acela că  există un plafon general pentru aceste credite. Plafonul total al garanţiilor de stat care pot fi emise pentru anul 2018 este de 600 de milioane de lei, iar bugetul total al subvenţiilor de dobândă şi al comisioanelor este de 5 milioane de lei, suportate din bugetul de stat. Prin urmare oportunitatea trebuie valorificată cât mai repede.

BIROUL  de PRESĂ ALDE DOLJ