ALDE DOLJ: GUVERNUL PSD-ALDE SE ȚINE DE CUVÂNT

aldecupapopa ALDE DOLJ: GUVERNUL PSD ALDE SE ȚINE DE CUVÂNT poze

Ion Cupă, deputat, președintele ALDE DOLJ:  ”Am început să recuperăm anul pierdut cu guvernarea tehnocrată. Transferăm creșterea economică în buzunarele românilor. Sprijinim capitalul românesc ”

 

Guvernul propus de Coaliția pentru Dezvoltare și Democrație PSD – ALDE  a început cu dreptul  mandatul guvernamental obţinut prin votul cetățenilor și învestit prin votul majoritar în Parlament.

Obiectivul nostru strategic ramâne acela de  a  creşte calitatea vieţii românilor pe masura creşterii economice.

Am promovat pe agenda guvernului Grindeanu măsuri liberale autentice care stimulează mediul de afaceri și care dau o mână de ajutor capitalului autohton.

Vor fi impozite mai mici pentru microîntreprinderi. În vederea stimulării creării de noi locuri de muncă şi pentru aşezarea echitabilă a sarcinii fiscale între microîntreprinderi, se stabileşte o cotă de impozitare de 1% pentru microîntreprinderile care au unul sau mai mulţi salariaţi. De asemenea, s-a majorat limita veniturilor realizate la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent de la 100.000 euro la 500.000 euro, modificând astfel una dintre condiţiile ce trebuie îndeplinite de persoanele juridice române pentru încadrarea în definiţia microîntreprinderii.

În ceea ce priveşte transferul proprietăţilor s-a introdus un plafon neimpozabil în cazul veniturilor obţinute ca urmare a transferului dreptului de proprietate până la suma de 450.000 lei. Peste această sumă, impozitul se calculează prin aplicarea cotei de 3% la diferenţa dintre valoarea declarată de părţi şi suma neimpozabilă de 450.000 lei.

Am susţinut deasemenea  eliminarea mai multor taxe, printre care CASS pe dividende, chirii, drepturi de autor şi dobânzi.

În campania electorală am afirmat de nenumarate ori că românii au dreptul să simtă în viaţa lor şi a familiilor lor creşterea economică. Prin măsurile sociale reparatorii facem ceea ce am promis că facem.

De la 1 februarie va creşte salariul minim de la 1250 de lei la 1450 de lei. Tot de la 1 februarie vor creşte salariile funcţionarilor din primării cu 20%. Artiştii vor beneficia tot de luna viitoare de o creştere salarială de 50%.

De la 1 Martie va creşte valoarea pensiei minime garantate de la 400 de lei la 520 de lei.

De asemenea, de la 1 Iulie va avea loc o majorare a punctului de pensie de la 871 de lei la 1000 de lei.

Studenţii vor beneficia de gratuitate la transportul feroviar la clasa a 2-a iar bursele acestor se vor majora de la 83 de lei la 201 lei.

Vor urma şi alte măsuri prin care Programul de guvernare va fi dus la îndeplinire conform promisiunilor electorale.

Vremea bătăliilor electorale a trecut. Românii nu mai vor scandaluri politice. Cerem PNL şi celorlalte partide din opoziţie să înţeleagă acest lucru. Importantă acum este  colaborarea dintre Guvern şi Parlament pentru ca viaţa românilor să fie mai bună.

Salutăm decizia Preşedintelui Iohannis de a promulga Legea prin care se elimină plata CASS (contribuţiile de asigurari sociale şi de sănătate) pentru toate pensiile, precum şi a impozitului pe venit de 16% pentru pensiile sub 2.000 de lei

Salutăm, în același timp, decizia Curţii Constituţionale prin care Guvernul poate lucra în favoarea românilor și în perioada vacanței parlamentare.

Considerăm ca sunt semne bune care anunţă intrarea  României într-o perioadă de normalitate democratică.

 

 

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ