ALDE DOLJ:  GRATUITATEA ACORDATĂ STUDENȚILOR  PE CFR NU TREBUIE PUSĂ SUB SEMNUL  ÎNTREBĂRII

 

Adrian Marinescu, Vicepreședinte Național TLDE: ”Cerem domnului senator Cîțu de la PNL să prezinte public scuze tuturor celor 540.000 de studenți din România ”

 

 

Considerăm total inacceptabilă maniera în care lideri ai PNL încearcă să justifice nevoia unui nou program de tăieri și austeritate.

Atunci când nu vorbesc de tăierea masivă a salariului minim sau de creșterea exagerată a salariilor, pseudoexpertii PNL vorbesc de anularea gratuității studenților pe transportul CFR.

În viziunea lor acordarea acestei facilități pentru studenții români ar fi cauza unor pierderi importante pe care le înregistrează CFR Călători.

Apreciem că este un atac ilegitim la adresa câtorva sute de mii de tineri care se bucură de această măsură luată de coaliția din care ALDE face parte și care le oferă posibilitatea de a  merge acasă fără probleme, de a călători în interiorul țării. Asta în condițiile în care posibilitățile financiare ale acestei categorii sunt cu adevărat limitate.

Precizăm că decontarea acestor cheltuieli cu transportul pe calea ferată și metroul a elevilor și studenților respect încadrarea în bugetul aprobat, nu exceed acestuia. Este vorba de un effort bugetar de 0,017% din PIB iar contravaloarea totală a călătoriilor de pînă acum este mult sub  sumele eronate lansate de liderii PNL.

Cerem acestora să renunțe la declarații populiste ce sfidează adevărul și bunul simț public.Prezentarea de scuze publice studenților de către domnul senator Florin Cîțu ar fi un prim pas bine venit.

 

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ