ALDE DOLJ:    DECIZIA CANDIDATURII DOMNULUI TĂRICEANU VA FI LUATĂ LA MOMENTUL POTRIVIT

 

Deputat Ion Cupă, Vicepreședinte național ALDE: ”Candidatura liderului nostru, Călin Popescu Tăriceanu va fi decisă la momentul oportun ținând cont de interesul național și apoi de interesele politice ale ALDE”

Prioritatea numărul 1 a ALDE rămâne buna guvernare și succesul mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene. Diversiunile privind ruperea iminentă a Coaliției de guvernare nu ne interesează.

În privința alegerilor prezidențiale vom lua cea mai bună decizie la momentul oportun.Mai avem  timp pentru a analiza și a vedea care este cea mai bună variantă pentru a candida – fie în cadrul coaliției, fie separat.

Importantă este acum agenda cetățeanului de pe care cu siguranță nu lipsește profilul viitorului președinte al țării. Românii încep să își pună întrebări legate despre modul în care ar trebui să fie viitorul președinte al țării.

Noi considerăm că domnul Călin Popescu Tăriceanu are profilul președintelui dezirabil pentru o Românie unită și demnă într-o Uniune Europeană mai democratică, mai apropiată de cetătenii ei.

România are nevoie de un președinte capabil să îi unească pe români, nu să îi dezbine. România are nevoie de un președinte liber, fără (pre)condiționări pseudopolitice. Românii au nevoie de un președinte cu experiență politică, cu viziune și inițiativa, care să țină cu românii și să promoveze drepturile și libertățile cetățenilor, nu interesele  nelegitime ale unor forțe subversive din afara jocului democratic.

România are nevoie de un președinte care să susțină interesele țării în raport cu  partenerii externi și care să promoveze inteligent imaginea țării noastre în lume.

 

                                                BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ