ALDE DOLJ: CREȘTEREA ECONOMICĂ TREBUIE SĂ RĂMÂNĂ PRIORITARĂ

Ion Cupa ALDE DOLJ: CREȘTEREA ECONOMICĂ TREBUIE SĂ RĂMÂNĂ PRIORITARĂ poze

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: ”Este nevoie de o analiză serioasă asupra raportului dintre cheltuieli și eficiență în instituțiile publice”

 

Din punctul de vedere al ALDE orice măsură de raționalizare a unor cheltuieli publice trebuie să aibă în vedere crearea unor resurse care pot genera creștere economică.

Disciplina economico financiară trebuie să vizeze o mai bună planificare a resurselor unui stat, eliminarea risipei și a cheltuielilor neproductive. Ea nu trebuie gândită într-o manieră exclusiv birocratică, pasivă, reducționistă, ci într-o viziune subordonată ideii de creștere economică și de multiplicare de resurse pentru societate, pentru creșterea calității vieții.

Preocuparea prioritară a guvernului trebuie să fie în continuare cum creează oportunități pentru dezvoltare. Chiar și atunci când este condiționat de încadrarea într-un deficit asumat ca urmare a unor obligații derivate din statutul nostru de membru al Uniunii Europene.

O analiză serioasă a eficienței cheltuirii resurselor în toate instituțiile publice este binevenită. Cu atât mai mult crearea unor mecanisme care să asigure pe termen lung un raport competitiv între investiții și rezultate în sectorul public.

Înghețarea unor sume pentru diferite plăți publice, blocarea angajărilor în sistemul public (cu excepțiile precizate) poate fi și este o soluție contextuală pentru echilibrarea bugetului. Pe termen mediu și lung însă, într-o societate cu adevărat liberală, așa cum noi cei din ALDE ne dorim, aceste măsuri trebuie să fie excepții iar nu reguli.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ