ALDE DOLJ: CEREM ELIMINAREA ÎNTÂRZIERILOR LA MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII

 

gogoneacosovenialde ALDE DOLJ: CEREM ELIMINAREA ÎNTÂRZIERILOR LA MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII poze

Victor Gogonea, vicepreședinte ALDE Dolj: ”Autoritățile doljene ar trebui să fie mai vigilente în contractarea lucrărilor de infrastructură”

 

Aprobarea de către Comisia europeană a finanțării pentru modernizarea DN 56 Craiova – Calafat și a DN 6 Craiova – Alexandria este un lucru bun pentru Dolj și pentru Oltenia.

Sunt zeci de milioane de euro care ar rezolva probleme de securitate rutieră pe aceste drumuri și ar determina scăderea importantă a timpului pentru parcurgerea lor. Adică exact ceea ce își doresc participanții la trafic.

Din păcate, vorba românului ”Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă și în sac” pare a se adeveri din nou. Problemele  în contractarea acestor lucrări generează noi blocaje și întârzieri.

De exemplu, lucrările pentru tronsonul Galicea Marea – Calafat, parte a drumului național 56 Craiova – Calafat  sunt blocate,  deoarece firma constructoare nu are bani pentru continuarea lucrărilor. Există riscul ca banii europeni să stea în conturi nefolosiți, deoarece constructorul nu își îndeplinește angajamentele.

Considerăm că banii europeni trebuie folosiți la timp, în beneficiul doljenilor, care nu trebuie afectați de incompetența constructorului sau de ezitările autorităților.

Cerem autorităților cu atribuții în domeniu să clarifice în cel mai scurt timp stadiul contractelor privind modernizarea drumurilor și să elimine orice întârzieri în valorificarea banilor europeni alocați în acest scop.

 

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ