ALDE DOLJ: CEREM CONVOCAREA UNUI CONGRES EXTRAORDINAR ALDE

 

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: ”Trebuie să respectăm dorința membrilor și simpatizanților noștri de a salva identitatea liberală și unitatea partidului nostru

 

Întruniți în sedință, joi seara, membrii Biroului Politic Teritorial ALDE Dolj au dezbătut situația specială a partidului, creată în urma deciziilor recente luate la nivel național și au adoptat următoarea Rezoluție:

 

REZOLUȚIA

            BIROULUI POLITIC TERITORIAL ALDE DOLJ

 

Evaluând deciziile politice ale partidului la nivel național din ultima perioadă,

Ținând cont de opiniile membrilor noștri din teritoriu care vor păstrarea identității ALDE și participarea la continuarea bunei guvernări,

Noi, membrii Biroului Politic Teritorial ALDE Dolj, am decis prin vot, în unanimitate, urmatoarele:

 

  1. Demararea procedurilor statutare pentru convocarea unui Congres Extraordinar ALDE care să stabilească o linie politică clară, în conformitate cu ceea ce îşi doresc marea majoritate a membrilor și simpatizanților partidului.
  2. Respectarea Statutului partidului în litera și spiritul său; renunțarea la excluderea unor lideri din partid în baza unor decizii artificiale, neconforme statutar.
  3. Acordarea unui mandat politic președintelui organizației județene pentru realizarea demersurilor privind participarea la efortul guvernamental de asigurare a stabilității în țară și de îndeplinire a obiectivelor asumate în comun prin programul de guvernare, în baza votului acordat, în acest sens, de cetățeni, în decembrie 2016.
  4. Susținerea deputatului ION CUPĂ, președintele organizației județene ALDE Dolj pentru preluarea mandatului de Ministru al Energiei.

 

Facem un apel către toate organizațiile județene ALDE și către conducerea națională a partidului să realizeze toate demersurile politice pentru păstrarea unității partidului și salvarea identității sale.

ALDE are resurse politice pentru reafirmarea sa ca un partid liberal modern, așa cum își doresc sutele de mii de membri și simpatizanți ai partidului.

 

Craiova, 12 septembrie 2019 

                                      BIROUL POLITIC TERITORIAL ALDE DOLJ